Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, Suriye ve Irak dışına üs kurdu

Suriye ve Irak'taki eylemleriyle bilinen IŞİD, ilk kez Suriye ve Irak dışında bir üs kurdu.



Libya'nın önemli bir kenti olan Sirte'de üs kuran IŞİD'in, Suriye ve Irak'ın ardından ilk kez bir ülkede daha kendine baÅŸkent arayışı içine girdiÄŸi belirtildi.

El-Arabiya'da yer alan habere göre, Sirte, Libya'nın merkezinde önemli bir bölgede yer alıyor.

IŞİD'in ele geçirdiÄŸi Sirte'ye yakın bir bölgede Libya ordusuna ait karargah yok, böylece örgütün bölgede yer alan sivil halka karşı suç iÅŸlemesi kolaylaşıyor.

Libya'dan seferberlik çaÄŸrısı

Libya Fetva Kurulu, IŞİD'in ele geçirdiÄŸi Sirte kentindeki halka yardım için seferberlik çaÄŸrısında bulundu.

Fetva Kurulu'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gücü yeten herkesin IŞİD'e karşı mücadele için seferberliÄŸe geçmesi" çaÄŸrısı yapılırken, "Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK), ona baÄŸlı Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Ulusal KurtuluÅŸ Hükümeti ve tüm devrimciler" de IŞİD'e karşı savaÅŸa ve Sirte halkına yardım etmeye davet edildi.

Arap Birliği toplanıyor

Arap BirliÄŸi, bu sefer Libya'daki Tobruk hükümetinin çaÄŸrısı üzerine toplanıyor. Tobruk hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD'in Sirte'deki ilerleyiÅŸini durdurmak için kardeÅŸ Arap ülkeleri hava saldırıları düzenlemeye" çaÄŸrıldı. "IŞİD'in korkunç eylemlere giriÅŸtiÄŸinin" belirtildiÄŸi açıklamada, "BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in 2011 yılında yürürlüÄŸe koyduÄŸu silah ambargosu nedeniyle Libya'nın IŞİD'in ilerleyiÅŸini durduracak güçte olmadığı" kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.