Sosyal Medya

Dünya

Caminin kütüphanesi kundaklandı

Kopenhag'ın merkezindeki Nordvest semtinde bulunan caminin kütüphanesinin kundaklandığı bildirildi...



Müslümanlara ve camilere saldırıların sık sık gündeme geldiÄŸi Avrupa'da bir cami daha kundaklandı. Danimarka'nın baÅŸkenti Kopenhag'ın merkezindeki Nordvest semtinde bulunan Ä°slami Ä°nanç Toplumu'na ait caminin kütüphanesinin kundaklandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Nöbetçi komiser Henrik Stromer, yaptığı açıklamada, tek kiÅŸi olduÄŸu belirtilen saldırganın ilk olarak kütüphanenin yola bakan bir penceresini ateÅŸe verdiÄŸi, daha sonra içeriye yanıcı bir madde attığı bilgisini verdi. 

Saldırı esnasında içeride bulunan, aralarında kadın ve çocukların da olduÄŸu yaklaşık 40 kiÅŸi binadan tahliye edilirken, yangın kısa süre sonra söndürüldü.

Ä°slami Ä°nanç Toplumu basın sorumlusu Muhammed Nami, yaptığı açıklamada, kütüphanede binlerce kitap bulunduÄŸunu ve yangının çabuk farkedilmesinin büyük bir ÅŸans olduÄŸunu belirtti.

Nami, "Saldırgan muhtemelen pazar günü olmasından dolayı içeride kimsenin olmadığını düÅŸünmüÅŸ ve hedef olarak camimizin kütüphanesini seçmiÅŸ, çünkü 'binlerce kitabın tutuÅŸması' demek bütün binanın yanması anlamına geliyor. Ama ÅŸükürler olsun ki içeride bulunan insanlar yangını hemen farkedip büyümeden kendi çabalarıyla söndürdüler" diye konuÅŸtu.

Nami, olayla ilgisi olduÄŸu düÅŸünülen saldırganın, üyelerinden bir genç tarafından farkedildiÄŸini bildirdi.

Kopenhag polisinden alınan bilgiye göre, olayla ilgili 35 yaşındaki 1 kiÅŸi gözaltına alındı. Åžüphelinin daha önce de benzer suçlardan sabıkası olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.