Sosyal Medya

Güncel

40 günde 43 şehit

PKK’nın 7 Temmuz ve 15 Ağustos tarihleri arasında yaptığı saldırılarda 43 asker, polis ve korucu şehit edildi, en az 160 kişi yaralandı.



PKK'nın son 40 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduÄŸu 43 güvenlik görevlisi ÅŸehit edildi, 13 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. En az 160 kiÅŸi yaralandı.

KCK'nın Temmuz ayı başında  "Barajlar ve baraj inÅŸasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H baÅŸta DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde saldırılarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın derlediÄŸi bilgilere göre 7 Temmuz-15 AÄŸustos'taki PKK saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada ÅŸehit olan Bomba Ä°mha ve Ä°nceleme Åžube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduÄŸu 43 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) ÅŸehit edildi. Biri Ä°ran uyruklu 13 kiÅŸi hayatını kaybetti, 3'ü Ä°ran uyruklu en az 160 kiÅŸi yaralandı.

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ÅŸehit olan Jandarma Astsubay ÜstçavuÅŸ Dursun TaÅŸtiken'in Konya'nın DoÄŸanhisar ilçesindeki cenaze töreni.
[FotoÄŸraf: AA]

129 araç ateÅŸe verildi

 

PKK’lılarca çoÄŸunluÄŸu tırdan oluÅŸan en az 129 araç ateÅŸe verildi. Çatışmalarda 43 PKK’lı öldü, 9’u yaralı ele geçirildi. Birçok köprü havaya uçuruldu ve yol kapatıldı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEÅž ve DHKP-C’ya yönelik pek çok ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 896 kiÅŸi gözaltına alındı ve bunlardan 413'ü tutuklandı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.