Sosyal Medya

Dünya

Yemen'de Husilerin saldırı merkezi düştü

Yemen'de Halk Direnişi Güçleri, Taiz'deki istihbarat binası ile "Husilerin saldırıların merkezi olarak kullandığı" tarihi Kahire Kalesi'ni ele geçirdi.



Yemen'in Taiz kentinde ilerleyiÅŸini sürdüren, CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk DireniÅŸi Güçlerinin (HDG) kentteki istihbarat binası ile tarihi kaleyi ele geçirdiÄŸi belirtildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) kentte "bombalı saldırıların merkezi olarak kullandığı" tarihi Kahire Kalesi ile keskin niÅŸancıların konuÅŸlandığı istihbarat merkezi binası, direniÅŸ güçleri tarafından kontrol altına alındı.

HDG birlikleri, dün Husilerin en önemli kalelerinden biri olarak görülen El-Cahmeliyye semtindeki devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih'in sarayı, askeri karakol ve askeri tedarik binasını koltrol altına almıştı. 

Yemen'de ocak ayında baÅŸlayan kriz ve Husilerin yönetime müdahalesi ile deÄŸiÅŸen siyasi dengeler, Aden'de kazanılan zaferin ardından HDG'nin lehine deÄŸiÅŸiyor. Ülkedeki otorite boÅŸluÄŸundan yararlanarak önemli kentleri kontrol altına alan Husilerin Aden'den çıkarılması ile baÅŸlayan HDG ilerleyiÅŸi, Ä°bb, Taiz, Abyan gibi yakın kentleri de içerecek ÅŸekilde geniÅŸliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.