Sosyal Medya

Dünya

'PKK, ABD ile gizlice görüşüyor'

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportajdan PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini yazdı.



Haberde Bayık'ın "Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaÅŸmalar var ve bu iliÅŸkinin geliÅŸmesi de olası" sözlerine yer veriliyor.

'PKK Türkiye'yle çatışmaları bitirmek için ABD'yle gizlice görüÅŸüyor' baÅŸlığını taşıyan haberde,PKK'nın ABD'nin arabuluculuÄŸuna sıcak baktığı da aktarılıyor.

Haberde Bayık'ın ÅŸu sözleri yer alıyor: "ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiÄŸi çaÄŸrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düÅŸen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım da atamayız."

Ankara ve PKK arasındaki çatışmaların yeniden baÅŸlamasıyla birlikte IŞİD'le mücadelenin daha da zor bir hale geldiÄŸi ifade edilen haberde bugüne kadar IŞİD'e karşı en etkin güçlerden birisinin Kürtler olduÄŸu belirtiliyor.

ABD DEVREYE GÄ°REBÄ°LÄ°R

Türkiye'nin hava harekatları ile PKK'nın saldırıları konusunda ise 'Çatışmaların sonlandırılmasında ABD'nin rol üstlenebileceÄŸi konusunun gün yüzüne çıkmış olduÄŸu' vurgusu yapılıyor.

Cemil Bayık'ın "ABD araya girme konusunda iyi bir fırsat yakaladı" sözlerine de yer verilen haberde, PKK liderinin gerilimin tırmanması konusunda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı suçladığı, krizi derinleÅŸtirdiÄŸini söylediÄŸi belirtiliyor.

Haber, Bayık'ın ABD'ye yönelik sözleriyle sonlanıyor: "EÄŸer ABD Türkiye'nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. EÄŸer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD'i yenilgiye uÄŸratması da zorlaşır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.