Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mursi'nin duruşması yine ertelendi

Mursi'nin 'Katar adına casusluk' suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması 18 Ağustos'a ertelendiği bildirildi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan, demokratik yollarla seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve 10 kiÅŸinin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, davayla ilgili bazı yetkililerin dinlenmesi için duruÅŸmanın 18 AÄŸustos Salı gününe ertelenmesine karar verdi.

Salı günü yapılacak duruÅŸmada Mursi dönemi CumhurbaÅŸkanlığı Divan BaÅŸkanı Rifaa et-Tahtavi'nin, 20 AÄŸustos'ta Ulusal Güvenlik TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Halid Servet'in, 22 AÄŸustos'ta Ä°stihbarat BaÅŸkanı Rafet Åžehate'nin, 24 AÄŸustos'ta Ä°stihbarat Vekili Usame Said'in, 27 AÄŸustos'ta Ä°dari Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Muhammed Ömer Vehbi'nin, 30 AÄŸustos'ta Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Muhammed Zeki'nin ve 1 Eylül'de eski SavaÅŸ Ä°stihbaratı Birimi BaÅŸkanı ÅŸimdiki Genelkurmay BaÅŸkanı Mahmud Hicazi'nin dinleneceÄŸi belirtildi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'deki darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan Mursi hakkında bir kaç dava açılmıştı.

"Hapishaneler baskını" davasında Mursi'nin yanı sıra, bir çok Ä°hvan yöneticisinin de aralarında bulunduÄŸu 100 kiÅŸiye idam, 21'ine müebbet, 8 kiÅŸiye ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, "casusluk" davasında 16 kiÅŸi hakkında idam hükmü vermiÅŸti. Bu davada Mursi dahil 17 kiÅŸi ise müebbet hapis cezası almıştı. 

Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "Ä°ttihadiyye Olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapse mahkum edilen Mursi hakkında, "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar sürüyor.

Mursi ve 10 kiÅŸi "Katar adına casusluk" davasında, ülkenin istihbarat birimleri, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunu Katar'la paylaÅŸmakla" suçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.