Sosyal Medya

YaÅŸam

17 Ağustos'ta ölenler anıldı

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 16. yıldönümü. Büyük depremde yaşamını yitirenler için saat 03.02'de anma törenleri düzenlendi.



Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 03.02'de saygı duruÅŸuyla anıldı.

Depremin 16. yılı dolayısıyla Kavaklı sahilindeki Deprem Anıtı'nın önünde düzenlenen törende felaketin meydana geldiÄŸi 03.02'de saygı duruÅŸunda bulunuldu. YaÅŸamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, denize güller atıldı ve dua edildi.

Gölcük Belediye BaÅŸkanı Mehmet EllibeÅŸ yaklaşık 6 bin kiÅŸinin Gölcük'te "ÅŸehit" olduÄŸunu dile getirerek, o dönemde depreme hazırlıksız olunduÄŸu için ağır bedeller ödendiÄŸini anımsattı.

Depremzede Fatma Balaban da acıların insanların yüreklerinde hala taze olduÄŸunu ifade ederek, benzerlerinin yeniden yaÅŸanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

 

 
 

 

Yalova'da da Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 03.02'de anma töreni düzenlendi.

Depremin 16. yılı dolayısıyla kent sakinleri, akÅŸam saatlerinden itibaren felakette yıkılan binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı'na akın etti.

Afette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduÄŸu beton bloklara çiçek bırakan vatandaÅŸlar, anıtın içindeki fotoÄŸraf sergisini de gezdi.

 

 

 
 

 

Sakarya'daki tören Ä°mam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları DerneÄŸince (SÄ°MDER) Kent Meydanı'nda gerçekleÅŸtirildi. 

Depremde evlerinin üzerine bitiÅŸikteki binanın yıkılması sonucu 12 yaşındaki kızı TuÄŸba'yı kaybeden Firdevs Akgül, acılarının hala taze olduÄŸunu söyledi.

Kızlarını sanki dün kaybetmiÅŸ gibi aynı acıyı yaÅŸadıklarını anlatan Akgül, "O kadar çok duygulanmayabilirdim ama sergideki bir fotoÄŸrafta bizim evimiz var. 5 katlı apartman üzerimize yıkılmış vaziyette. O an 'Yerin dibine doÄŸru gidiyoruz' gibi zannettim. EÅŸimle konuÅŸuyoruz ama kalkamıyoruz. O kadar ÅŸiddetliydi" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Akgül, yıkılan binayı yapan müteahhit ve mühendislere karşı dava açtıklarını, suçlu bulunarak tazminata mahkum edildiklerini ancak ödeme yapmamak için bütün mal varlıklarını kaçırdıklarını ileri sürerek, "Bu dünyada her ÅŸeyi kaçırabilirsiniz ama bir gün evladınızın ayağına taÅŸ deÄŸerse beni anlarsınız" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.