Sosyal Medya

Güncel

HDP'den CHP'ye 'Barış Bloku' teklifi

HDP'li İdris Baluken, CHP, 'AKP-MHP savaş bloku'na karşı 'Barış Bloku' içinde daha aktif rol almalı, dedi.



HDP Grup BaÅŸkan Vekili Ä°dris Baluken, AK Parti ve CHP arasında koalisyon görüÅŸmelerinin sona ermesini Evrensel'e deÄŸerlendirdi.

AK Parti'nin görüÅŸmeleri uzatarak CHP içindeki savaÅŸ karşıtı kesimleri edilgen durumda bıraktığını belirten Baluken, ÅŸimdi CHP'nin “AKP-MHP savaÅŸ bloku”na karşı Barış Bloku içinde daha aktif rol almasını umduklarını söyledi. Baluken, “8 Haziran sabahından itibaren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kendi siyasi istikbali için ortaya koyduÄŸu planın sonuca gittiÄŸini görüyoruz” dedi.

CHP, BUNDAN SONRAKÄ° SÜRECÄ° Ä°YÄ° ANALÄ°Z ETMELÄ°

Bütün süreç boyunca ErdoÄŸan'ın koalisyon görüÅŸmelerine müdahil olduÄŸunu belirten Baluken, ErdoÄŸan'ın kendi yaklaşımını seçimde çıkan halk iradesi üzerinde tutan bir yaklaşımı devam ettirdiÄŸini ifade etti. Özellikle seçimlerden sonra AK Parti hükümetinin topyekun bir savaÅŸ konseptini ortaya koyduÄŸunu kaydeden Baluken, müzakere ve çözüm sürecinin çatışma ve savaÅŸ gündemiyle deÄŸiÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Baluken, “Bunu yaparken AKP, MHP'yi kendi arkasına yedeklemeyi baÅŸardı. Bu savaÅŸ konsepti boyunca da CHP ve CHP içindeki savaÅŸ karşıtı güçleri edilgen durumda bıraktı. KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarından da anlaşıldığı üzere ciddi bir koalisyon süreci de iÅŸletilmemiÅŸ. AKP 7 Haziran'da alamadığı sonucu erken seçimle almak istedi” diye konuÅŸtu. Baluken, “Bundan sonraki süreç açısından CHP'nin iyi analiz etmesi gereken bir durumdur. Türkiye'nin siyasi geleceÄŸi AKP ve MHP öncülüÄŸünde savaÅŸ ve çatışmanın derinleÅŸmesini isteyen savaÅŸ bloÄŸu tarafından ÅŸekillendirilmek isteniyor. Buna karşı bütün demokrasi güçlerinin güçlü bir barış bloklu etrafında kenetlenmesi kanaatindeydim. Bunu olası bir erken seçime de yansıtmak acil bir görev olarak önümüzde duruyor” dedi.

SEÇÄ°ME DÄ°REKT MÜDAHALE EDÄ°LECEK BÄ°R HAZIRLIK SÖZ KONUSU

DavutoÄŸlu ve ErdoÄŸan'ın “Seçim güvenliÄŸini saÄŸlayamadık”, “Sandıkları taşıyacağız” yönündeki açıklamalarının hatırlatıldığı Ä°dris Baluken, AKP'nin erken seçimde sandık sonucuna direkt müdahale edecek bir hazırlık içerisinde olduÄŸunu dile getirdi.

Baluken, hükümetin HDP seçmeninin sandığa gitmemesi için uÄŸraÅŸacağını, ancak bu çabaların sonuçsuz kalacağını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.