Sosyal Medya

Coğrafyamız

S.Arabistan sınırında saldırı iddiası

Husilerin Suudi Arabistan'ın Cazan iline toplarla düzenlediği saldırıda bazı Suudi askerlerinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı iddia edildi



Yemen'deki Ensarullah Hareketi (Husiler) ve onları destekleyen silahlı güçler tarafından, Suudi Arabistan'ın Cazan iline toplarla düzenlenen saldırıda bazı Suudi askerlerin öldürüldüÄŸü, bazılarının da yaralandığı iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansının, Husi bir askeri kaynaÄŸa dayandırdığı haberde, halk komiteleri destekli Husilerin, Cizan'da er-Radif askeri sahasına 27'den fazla top atışı yaptığı, saldırıda Suudi Arabistan askerlerinden ölen ve yaralananların olduÄŸu ileri sürüldü.

Haberde, saldırılar sonucunda ölen ve yaralanan askerleri taşımak için ambulansların olay yerine akın ettiÄŸi öne sürüldü.

Konuyla ilgili Suudi Arabistan tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığı bildirilmiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.