Sosyal Medya

Güncel

Terör saldırılarında yeni yöntem: Hendek açma

Baskı ve tehditle el koydukları iş makinelerini yollarda "hendek" açmakta kullanan PKK mensupları, ulaşımdan mahrum bıraktıkları bölge halkına korku salıyor.



Bölgedeki güvenlik birimlerine, kamu binalarına ve lojmanlara roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK mensupları ve örgütün ÅŸehir yapılanması YDG-H üyeleri, son zamanlarda kent merkezlerinde ve illerin baÄŸlantı yollarında açtıkları "hendek"lerle farklı bir yönteme baÅŸvuruyor.

Hendek açmakta kullandıkları iÅŸ makinelerine zorla el koyan ya da bölge belediyelerine yaptıkları asılsız ihbarlarla kepçelerin bulundukları bölgeye götürülmesini saÄŸlayan PKK'lı militanlar, kent merkezlerindeki mahalle giriÅŸlerine ve ana yollara kazdıkları hendeklerle farklı saldırı planlarını devreye sokmaya çalışıyor.

BaÅŸta güvenlik güçleri olmak üzere halka yönelik saldırılarıyla da ülkenin huzurunu baltalayan PKK mensupları, hem asker ve polisin olaylara müdahalesini engellemek hem de mutfak tüpleriyle tahrip gücü artırılan patlayıcı düzeneÄŸi yerleÅŸtirmek için yollara "hendek" açma yöntemini seçiyor.

Kimi zaman hendekleri kapatmak için bölgeye giden güvenlik güçlerine pusu kuran militanlar, kimi zaman da açtıkları hendeklere döÅŸedikleri tahrip gücü yüksek patlayıcıları, güvenlik güçlerinin geçiÅŸi sırasında infilak ettiriyor.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarının açtığı hendeklere yerleÅŸtirilen patlayıcılar nedeniyle ÅŸimdiye kadar bir polis ÅŸehit oldu, 4 vatandaÅŸ hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi yaralandı.

BELEDÄ°YENÄ°N KEPÇESÄ° KULLANILDI

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde hendek açmak için Edremit Belediyesine ait kepçeyi kullanan ve olay yerine giden polisle çatışan militanların, iÅŸ makinesini, "Ölü var, mezar kazılması gerekiyor" diye ihbarda bulunarak gasbettikleri öne sürüldü.

Olayla ilgili soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan Edremit Belediyesi Fen Ä°ÅŸleri Müdürü U.C. ve garaj amiri Ä°.K, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne bilerek, isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklandı.

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki Karabet Geçidi'nde de tehdit ve baskıyla el koydukları iÅŸ makinesini kullanan PKK'lı militanlar, yerleÅŸtirdikleri patlayıcıyı 2 zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi. 

KEPÇE OPERATÖRÜ PKK'LI MÄ°LÄ°TAN ÇIKTI

Patlamalar, patlamaya hazır halde bulunan düzenekler ve açılan hendeklerle gündeme gelen Hakkari-Çukurca karayolunda 4 gündür ulaşım saÄŸlanamıyor.

Gasbettikleri kepçeyle 80 kilometrelik Hakkari-Çukurca karayolunun yaklaşık 20 kilometrelik bölümünü açtıkları hendeklerle ulaşıma kapatan PKK'lılar, hendeklere ve bölgedeki çığ tünellerine yerleÅŸtirdikleri çok sayıdaki tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcılarla da halka korku salıyor.

Çukurca ve ilçeye baÄŸlı köylerde yaÅŸayan insanların Hakkari ile ulaşımını kesenlere yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, Åžine Köprüsü yakınlarında iÅŸ makinesiyle hendek açan "Andok" kod adlı militan Barış Tekçe'yi öldürdü. Güvenlik güçleri, ÅŸimdiye kadar karayoluna yerleÅŸtirilen tahrip gücü yüksek 5 patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Şırnak'ın Silopi, Cizre ve Ä°dil, Diyarbakır'ın Silvan, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Siirt, Van ve Hakkari'de PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin bir kısmı güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kapatıldı, PKK mensupları, polise taÅŸ, molotofkokteyli ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Hendeklerin açıldığı bölgelerde yaÅŸayan vatandaÅŸlar da araç giriÅŸ çıkışının engellenmesi ve yerleÅŸtirilen patlayıcılar nedeniyle hem korku hem de büyük maÄŸduriyet yaşıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.