Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın vurduğu imamın ilk sözü o oldu

Hakkari Şemdinli'de teröristler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan imam Bedrettin Fırat, “Bebeğim nasıl? Eşim nasıl?” diye sordu.



Dün akÅŸam saatlerinde Åžemdinli’nin Karşıyaka Mahallesi'nde çocuklara ders verdiÄŸi Kur’an kursundan evine gitmeye çalışan Bedrettin Fırat (24) isimli imam,Åžemdinli-Yüksekova karayolunun PKK üyeleri tarafından ulaşıma kapatıldığını görmesi sonucu aracıyla kaçmaya çalıştığı sırada açılan ateÅŸle yaralanmıştı.

Ağır yaralı bir ÅŸekilde çevredeki vatandaÅŸlar tarafından Åžemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk tedavisi yapılan Fırat, daha sonra Özel Lokman Hekim Van Hastanesi’ne getirildi. Burada yaklaşık iki saat süren baÅŸarılı bir ameliyatın ardından Fırat, yoÄŸun bakıma servisine alındı.

Hastanın durumu ile ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil BaÅŸel, yaralının Åžemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan baÅŸarılı bir müdahale sonucu Van’a ulaÅŸtırılmasının saÄŸlandığını belirterek, “Sol ÅŸah damarında ciddi bir yaralanma olmasına raÄŸmen Åžemdinli Devlet Hastanesi’nde çok güzel tedavi edilerek hastamızın Van’a ulaÅŸması saÄŸlanmış. Dün askeri helikopterle hastamız hastanemize geldi. Suni solunuma baÄŸlı ÅŸuuru kapalı ve genel durumu kötüydü. Biz genel durumunu düzelttik. Solda akciÄŸerde kanama vardı, ona müdahale ettik. Sabah saatlerinde de ÅŸah damarıyla ilgili tekrar müdahale yaptık. SaÄŸ bacaktan aldığımız bir damarla ÅŸah damarını deÄŸiÅŸtirdik. Åžu anda oldukça iyi durumda. Åžuuru yerine geldi. Ä°nÅŸallah hayati tehlikeyi atlattı sayılır. Böyle giderse bir iki gün içerisinde yoÄŸun bakımdan hastamızı çıkarırız” dedi.

Yaralı Bedrettin Fırat’ın abisi Furkan Fırat ise, “Allah önce Åžemdinli’deki doktor ve buradaki doktorlarımızdan razı olsun. KardeÅŸimi oÄŸluna bağışladılar. Daha baba diyemeyen oÄŸluna kavuÅŸtu inÅŸallah. Bundan büyük bir mutluluk yok. Kimseye bedduamız yoktur. Hesabını inÅŸallah yaradan keser. Allah’a ÅŸükür kardeÅŸim de iyidir” diye konuÅŸtu.

Yaralı Ä°mam Bedrettin Fırat ise, gözlerini açar açmaz daha bir yaşına girmemiÅŸ bebeÄŸini sordu. Fırat, “BebeÄŸim nasıl? EÅŸim nasıl?” diye sordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.