Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Esed bazı bölgeleri IŞİD'e teslim etti'

SMDK Başkanı Hoca, 'Esed, iktidarını ve rejimin nüfuz alanlarını korumak için bazı bölgeleri IŞİD'e teslim etti' dedi.



Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) BaÅŸkanı Halid Hoca, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed'in, "iktidarını ve rejimin nüfuz alanlarını korumak için bazı bölgeleri IŞİD'e teslim ettiÄŸini" belirtti. 

Hoca, Moskova'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Rusya'daki temasları ve bu kapsamda DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ile DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'la gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmeler hakkında bilgi verdi.

Hoca, "Rusları ilk defa, sundukları önerileri anlayışla karşılayan, Esed'i vazgeçilmez görmediklerini hissettiren bir tavır deÄŸiÅŸikliÄŸi içinde gördüklerini" anlattı. 

SMDK BaÅŸkanı Hoca, "Esed, iktidarını ve rejimin nüfuz alanlarını korumak için bazı bölgeleri IŞİD'e teslim etti" dedi.

AA muhabirinin, geçici yönetim heyeti ve çalışma esaslarına iliÅŸkin sorusuna karşılık olarak da Hoca ÅŸunları söyledi:

"Geçici yönetim heyetinin dört esas üzerine çalışması gerekiyor: Vatanın korunması için Suriye'de toplumun bütün kesimlerinden unsurların katılacağı bir ulusal savunma gücü oluÅŸturulması, bu dönemde Suriye halkına karşı suç iÅŸlemiÅŸ herkesin yargılanması, Afganistan veya Irak'takilere benzer senaryoların gerçekleÅŸmesine engel olmak için iç barış ve toplumsal uzlaÅŸmanın temini, son olarak tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla ülkenin yeniden imarı." 

Hoca, geçiÅŸ döneminden kalıcı ve istikralı döneme geçilmesinin Cenevre-1 Bildirisi temelinde ve bütün toplum kesimlerinin mutabakatıyla gerçekleÅŸmesi gerektiÄŸini de ifade etti.

SMDK BaÅŸkanı Hoca, Moskova'daki temasları sırasında Esed'den sonraki isim üzerinde tartışmadıklarını, bu konuda herhangi bir ismin de zikredilmediÄŸini kaydetti. Hoca ayrıca, Rusya'nın, Moskova'da düzenlenecek 3'üncü Suriye konferansına kendilerini davet ettiÄŸine iliÅŸkin haberleri de yalanladı. 

Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov'un daveti üzerine geldikleri Moskova'da, bir dizi temaslarda bulunanSMDK heyetine baÅŸkanlık eden Hoca, dün yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Suriye tutumunu biraz daha esnek gördüÄŸünü" ifade etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.