Sosyal Medya

Güncel

Batman-Diyarbakır yolunda bomba yüklü araç patlatıldı

Batman-Diyarbakır Karayolu 4. kilometrede iki kenti birbirine bağlayan köprüde park edilmiş halde bomba yüklü araç bulundu.



Batman'ın Diyarbakır çıkışında bulunan Yeni Åžehirlerarası Otogar yakınlarında terk edilmiÅŸ ÅŸüpheli bir otomobil ihbarının yapılması üzerine, bölgeye bomba uzmanı polis ekipleri sevk edildi.

Uzmanlar yaptıkları incelemede kapılar açık bulunan otomobilde bomba olduÄŸunun belirlenmesi üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edilerek, karayolu çift yönlü olarak trafiÄŸe kapatıldı.

ARAÇ PATLATILDI

Bombalı aracın çevresindeki tüm insanlar ve araçlar uzaklaÅŸtırıldıktan sonra geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı. Aracın uzaktan kumanda ile patlatılması ihtimaline karşı frekans kesici Jammer'ler de devreye sokuldu. Güvenlik önlemlerinın alınmasının ardından bomba uzmanları otomobili kontrollü ÅŸekilde infilak ettirdi.

Büyük bir gürültüyle patlayan otomobil alev topuna dönerken, parçaları çevredeki tarlalara saçıldı. Patlamanın ÅŸiddetiyle bölgede bulunan bazı ev ve iÅŸyerleri ile araçların camları kırıldı.

Ä°NCELEME BAÅžLATILDI

Bomba yüklü olduÄŸu belirtilen araç imha edildikten sonra olay yeri inceleme ekiperi geniÅŸ çaplı çalışma yaptı. Daha sonra karayolu ulaşıma açılırken, olayla ilgili baÅŸlatılan soruÅŸturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.