Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'e yardım eden İngiliz ordusuna suçüstü

İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait 120’den fazla özel eğitimli asker, IŞİD militanı kılığına girerek, IŞİD'e yardım ederken yakalandı.



Yeni Söz'ün haberine göre; Ä°ngiliz SAS (Special Air Service) birliÄŸine mensup bu askerler, ellerinde IŞİD bayrakları ile siyah kıyafetler içinde görüntülendi. Böylece Ä°ngiltere ile IŞİD arasındaki organik iliÅŸki bir kez daha belgelenmiÅŸ oldu.

BOMBA İSABET EDİNCE DEŞİFRE OLDULAR

Amerika'nın hava bombardımanında, Ä°ngilizlerin en seçkin alayı olarak gösterilen SAS komandolarının da isabet alması, Ä°ngilizlerin IŞİD'le baÄŸlantısını deÅŸifre etti. Amerika'yı ‘bizi vurma' diye uyaran Ä°ngilizler kendilerini ‘IŞİD'e yardım etmiyor, aksine IŞİD'le savaşıyorduk' diye savundu. Kraliçe ve David Cameron ise IŞİD adına yaptıkları terör hakkında konuÅŸmaktan kaçınıyor. 

IŞİD'İ MI6 VE CIA KURDU

Ä°ngiliz Guardian gazetesi de, IŞİD'i Irak'ın iÅŸgali sırasında, Ä°ngiliz dış istihbarat teÅŸkilatı MI6 ile CIA'in kurduÄŸunu yazmıştı. Gazete, Bherlin Gildo adlı Ä°sveçlinin yargılandığı mahkeme, ‘IŞİD'i, MI6 ve CIA'ın kurduÄŸunu tespit etmiÅŸ, ancak istihbarat örgütlerinin mahcup düÅŸmesini engellemek için dosyanın düÅŸmesine hükmetti' diye haber yapmıştı.

"ÇATIÅžMADAN KURTARMAK Ä°ÇÄ°N ORADAYIZ"

Ä°ngiliz SAS komandolarının suçüstü olmaları üzerine açıklama yapan Ä°ngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, her zaman olduÄŸu üzere suçlarını kabul etmek yerine piÅŸkin bir ÅŸekilde, “Bizim eylemlerimiz, teknik takip ve gözetim yeteneklerimiz diÄŸer ülkeleri Suriye'deki bu çatışmalardan kurtarmak içindir'' diyerek izaha yeltendi.

Sunday Express gazetesinde yer alan habere göre, Ä°ngilizlerin en seçkin birliklerinden olan Ä°ngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait SAS (Spacial Air Service) askerleri, IŞİD saflarında savaşırken yakalandılar. Amerika'nın hava operasyonu sırasında IŞİD militanı kıyafeti ve IŞİD flamalarıyla görüntülenen Ä°ngilizler suçüstü olmalarını önemsemek yerine, dünyayı “IŞİD'le savaşıyorduk” yalanıyla kandırmaya kalkıştı.

ASKERLER ÖZEL DONANIMA SAHÄ°P

IŞİD'e savaÅŸ ve terör taktikleri verirken suçüstü olan Ä°ngiliz ajan ve askerlerinin üzerinde geliÅŸmiÅŸ yazılımlara sahip, ABD yapımı özel UAV kamera sistemlerinin tespit edildiÄŸi öÄŸrenildi. Ä°slam topraklarını kan gölüne çeviren Ä°ngilizlerin hedefleri kolaylıkla tespit edebilen bu kameralarla ve 250'den fazla uzman ekibin yardımı ile IŞİD'e iletiÅŸim desteÄŸi saÄŸladığı tespit edildi.

KÖÅžEYE SIKIÅžAN Ä°NGÄ°LÄ°Z'DEN YENÄ° YALANLAR

Amerika'nın liderliÄŸinde 'BirleÅŸik Koalisyon Özel Harekât Görev Gücü' içinde yer alan Ä°ngiliz hükümetinin, diÄŸer yandan da kurulmasına öncülük ettiÄŸi IŞİD içine özel birliklerini yerleÅŸtirmesi bölgedeki kirli oyunu bir kez daha gözler önüne serdi.

TUNUS SALDIRISINDA DA AYNI TAKTÄ°K

GeçtiÄŸimiz ay Tunus'ta Ä°ngilizlere yönelik yapılan saldırının, Ä°ngiliz SBS (Special Boat Services) ve SAS ( Special Air Services) ekiplerince yapıldı iddia ediliyor. Tunuslu yetkililer de bu saldırılardan Ä°ngiliz hükümetini sorumlu tutmuÅŸtu.

IŞİD DIÅžARIDAN EMÄ°R ALARAK YÖNETÄ°LÄ°YOR

Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi önceki gün yaptığı açıklama, IŞİD/DAEÅž'in istihbarat güçlerinin oyuncağı olduÄŸunu belirterek, 'IŞİDDAEÅž dışarıdan emir alarak yönetiliyor' dedi. IŞİD'i, istihbarat güçlerinin oyuncağı ve bölgedeki uluslararası çatışmalardan kaynaklı vekâlet savaşı yürütmekle suçlayan Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Nuceyfi, Irak, genel olarak Arap ülkeleri tarafından ihmale uÄŸradığını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.