Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık oraya kaçtı; çünkü...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'taki düzenlediği hava operasyonlarında ağır darbe alan PKK'nın üst düzey yöneticileri ve çok sayıda PKK'lı, çareyi İran'daki Şehidan kampına kaçmakta buldu.



Star'ın haberine göre; Ä°ran-Irak sınırındaki kamp, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin doÄŸusunda KırkÅŸehitler olarak bilinen tepenin hemen arkasında. PKK'nın Ä°ran'daki kolu PJAK, bu kampı yıllarca üs olarak kullandı. PJAK'ın kendisini feshetmesinin ardından da tamamen PKK'nın kontrolüne bırakıldı. PKK'nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduÄŸu 200'e yakın üst düzey yönetici, örgütü ‘güvenli bölge' olarak gördükleri sınırın 10 km içindeki bu kamptan yönetiyor. Åžehiden kampının Ä°ran topraklarında yer almasının teröristlere saÄŸladığı avantaj, Türk Silahlı Kuvvetleri buraya müdahale edememesi.

EĞİTİMLER DE BU KAMPTA

PKK üyelerine Kuzey Irak'taki kamplarda verilen eÄŸitimler de Åžehidan'a kaydırıldı. Örgütün, 8'i Kandil'de olmak üzere Kuzey Irak 18, Ä°ran'da ise 5 kampı bulunuyor. PKK'nın Ä°ran topraklarındaki kamplarından KazareÅŸ, ülkenin Åžapur kentine araçla 1 saat, Van BaÅŸka ilçesine ise yaya olarak 2 saat mesafede bulunuyor.

Yine Åžapur kentine araçla 1.5 saat uzaklıkta TüreÅŸ kampı yer alıyor. GeniÅŸ kayalık bir arazi üzerinde kurulu Danbat kampı ise, AÄŸrı Dağı'nın hemen karşısına denk gelen Ä°ran topraklarında. Örgütün Kuran kampı da PiranÅŸehir kentine baÄŸlı Elvatan köyüne 11 km uzaklıkta.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.