Sosyal Medya

Güncel

PKK ve IŞİD'e operasyon: 21 gözaltı

İstanbul, İzmir ve Ankara'da PKK ile IŞİD'e yönelik baskınlarda toplam 21 kişi gözaltına alındı. İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınanlar arasında Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen 3 kişi de bulunuyor.



Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından baÅŸta BaÅŸakÅŸehir ve Pendik'te olmak üzere 5 adreste IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen 3 kiÅŸi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ÅŸüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, bir kısa namlulu tüfek, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, saÄŸlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesindeki Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü yerleÅŸkesine götürüldü.

Ä°zmir'de de PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 3 ilçede eÅŸ zamanlı düzenlenen operasyonda 13 kiÅŸi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet destekli akrep ve TOMA araçlarının katılımıyla Buca, KarabaÄŸlar ve Konak ilçelerinde operasyon düzenledi.  Önceden belirlenmiÅŸ çok sayıdaki adrese eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilen operasyona, polis helikopteri de destek verdi. Yaklaşık 350 polisin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen operasyonda, bazı evlerin açılmayan kapıları 'koçbaşı' ile kırılırken, çevrede de geniÅŸ güvenlik önlemi alındı.

Operasyonlarda 13 kiÅŸi gözaltına alındı.

Åžüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda pompalı av tüfekleri, tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ekipler, evlerdeki bazı bilgisayarlara da el koyarak dijital verileri kopyaladı.

Operasyonlarda gözaltına alınanların, PKK'nın yönlendirmesiyle Ä°zmir'de ÅŸehir yapılanması KCK kapsamında faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün kırsal kadrosuna adam kazandırma yönünde faaliyet yürüttükleri ve kentte eylemler yaptıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesine götürüldü.

Ankara

PKK'nın ÅŸehir yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 4 ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonda 5 kiÅŸi gözaltına alındı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.