Sosyal Medya

Dünya

PKK'nın yan örgütü KCK'dan alçak istek!

KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit, Sputnik'e yaptığı açıklamada, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın başmüzakereci olarak kabul edilmesi ve kendisine özgür koşullarda çalışma imkanı tanınması durumunda, çözüm sürecinin devam edebileceğini söyledi.



Son dönemde PKK'nın Türkiye'deki saldırılarını arttırması ve TSK'nın baÅŸlattığı sınır ötesi operasyonlar nedeniyle 2012'de ÅŸekillenen çözüm süreci sona erdi. Hükümet kanadı, sürecin devam etmesi için PKK'nın silahsızlanmasını ÅŸart koÅŸarken, Kandil'den yapılan açıklamada, operasyonların sona ermesi ve Ä°mralı'da bulunan Abdullah Öcalan'la görüÅŸmelerin yeniden baÅŸlamasını istendi.

‘SAVAÅžARAK SONUCA ULAÅžMA STRATEJÄ°MÄ°Z YOK'

KCK Dış Ä°liÅŸkiler Sözcüsü Demhat Agit ise Sputnik'e yaptığı açıklamada, çatışmaların sona ermesi için 28 Åžubat 2015'te BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan ile HDP'nin Ä°mralı heyeti arasında yapılan görüÅŸme sonrasında açıklanan Dolmabahçe mutabakatına uyulması gerektiÄŸini belirtti.

Çözümün anahtarının Ä°mralı'da olduÄŸunu savunan Agit ÅŸunları söyledi: "Bizim baÅŸmüzakereci olarak nitelendirdiÄŸimiz hareketimizin önderi zaten tutsaklık koÅŸullarında bulunuyor. Dolmabahçe mutabakatıyla beraber önderliÄŸimizin özgür koÅŸullarda çalışmasını saÄŸlayacaklarsa neden tekrardan bir çözüm sürecine girmeyelim ki? Bu konuda bizim zaten hareket olarak savaÅŸla sonuca ulaÅŸmak gibi bir stratejimiz yok. Bizim stratejimiz siyasal demokratik yollarla Kürt sorununun çözümüdür. Esası budur. Fakat kendimizi savunmak zorundayız."

‘DOLMABAHÇE MUTABAKATI UYGULANMALI'

Bir süredir devam eden çatışmasızlık ortamını bozan tarafın PKK olmadığını savunan Agit, ÅŸu anda çatışmasızlığın yeniden baÅŸlaması için herhangi bir giriÅŸimin olmadığını söyledi. Öcalan'ın süreçte baÅŸmüzakereci ve üçüncü göz olarak görev almasını talep ettiklerini söyleyen Agit ÅŸöyle konuÅŸtu:"Dolmabahçe mutabakatında yer alan 16 maddenin hayata geçirilmesi için her zaman Türkiye devletinden adımlar bekledik. Bu mutabakata uyulursa, çözüm süreci tekrar rayına girer. Çözümden kast edilen eÄŸer demokratik siyasal bir çözüm ise evet, ÅŸu an çözüm süreci tıkanmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.