Sosyal Medya

Dünya

Fransız vekil: IŞİD'in varlığı ABD menfaatine

Fransız vekil Schaffhauser, IŞİD'in varlığının ABD'ye birçok konuda menfaat sağladığını söyledi



Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransız milletvekili Schaffhauser, terör örgütü IŞİD'in eylemlerinin ABD’ye birçok jeopolitik fayda saÄŸladığını söyledi.

SputnikNews'te yer alan habere göre konuÅŸan Fransız vekil Jean-Luc Schaffhauser, "IŞİD, ABD’nin canavarı ve varlığı Washington yönetimine bazı konularda jeopolitik yararlar getiriyor" ifadesini kullandı.

Schaffhauser, Washington’ın OrtadoÄŸu’daki planları için tehdit teÅŸkil eden Suudi Arabistan ve Sünni ülkelerin IŞİD’in eylemleriyle istikrarsız hale geldiÄŸini savundu.

IŞİD’in Sünni ve Åžiiler arasında gerilimi artırdığına da dikkat çeken Schaffhauser, bölgedeki kaosun bazı ülkelerin OrtadoÄŸu’daki kendi çıkarlarına göre hareket etmesine yardımcı olduÄŸunu vurguladı.

ABD’de 2016’da yapılacak baÅŸkanlık seçimleri için Demokratik Parti’den adaylığını koyan Hillary Clinton, önceki gün yaptığı konuÅŸmada, Cumhuriyetçi Parti’nin Irak tutumunun IŞİD’in güç kazanmasına imkan sunduÄŸunu eleÅŸtirisini getirmiÅŸti. Clinton, George W. Bush döneminde Irak’ın iÅŸgal edilmesiyle Sünnilerin marjinalleÅŸtiÄŸini ve bu grupların daha sonra IŞİD’e katıldığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.