Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da 22 milyon ton yemek çöpe atıldı

Altı Avrupa ülkesinde yapılan araştırmalar sonucu 22 milyon ton yemeğin çöpe atıldığı açıklandı



Avrupa Komisyonu'nun görevlendirdiÄŸi uzmanlarca yapılan bir araÅŸtırma, 6 Avrupa ülkesinde toplamda 22 milyon ton yiyeceÄŸin çöpe gittiÄŸini ortaya koydu.

Ä°ngiltere, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya ve Romanya'nın gıda israfına iliÅŸkin 6 ulusal araÅŸtırmanın analizleri en fazla israfı Ä°ngiltere'nin yaptığını, Romanya'nın ise en az yiyeceÄŸi çöpe atan ülke olduÄŸunu gösterdi.

"Environmental Research Letters" dergisinde yayımlan araÅŸtırmada en fazla çöpe atılan yiyeceklerin başında meyvenin geldiÄŸi bunu, sebzeler, tahıl ürünleri ve etin izlediÄŸi belirtildi.

Uzmanlar, israfın yüzde 80'inin önlenebilir olduÄŸuna da dikkati çekti.

EN BAÅžTA Ä°NGÄ°LTERE

Ä°ngiltere'de geçen yıl nisan ayında yayınlanan bir rapora göre, ülkede her yıl 5 milyar sterlin deÄŸerinde, yaklaşık 15 milyon ton yiyecek israf ediliyor. Avrupa BirliÄŸi genelinde ise bu rakamın yılda 90 milyon ton olduÄŸu tahmin ediliyor

RUSYA'NIN 300 TON YEMEĞİ İMHA ETMESİ

Geçen hafta Rusya, Avrupa BirliÄŸi (AB) ve ABD’den ithal edilen gıda ürünlerine koyduÄŸu ambargodan bir yıl sonra, gümrüklerde ele geçirilen ve AB’den Rusya’ya yasadışı olarak sokulduÄŸu iddia edilen tonlarca gıda maddesini imha etmiÅŸti. Change.org adlı internet sitesinde, yaklaşık 280 bin kiÅŸi gıda ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını destekleyen kampanya için imza verdi. Buna karşılık rusya Avrupa'dan geldiÄŸi gerekçesiyle bir günde 300 bin ton gıdayı imha etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.