Sosyal Medya

Güncel

PKK'lı Bayık: Geri çekilme ve silah bırakma yok

PKK'lı Cemil Bayık, müzakereler üçüncü bir tarafın gözetiminde yeniden başlamadan geri çekilmenin ve silah bırakmanın söz konusu olamayacağını savundu



PKK'nın daÄŸ kadrosunun başındaki isimlerden Cemil Bayık, müzakereler yeniden baÅŸlamadan, tutuklular serbest bırakılmadan ateÅŸkes ilan etmeyeceklerini, Türkiye'den çıkmayacaklarını savundu.

Bayık, örgüte yakın internet sitelerine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kuzey Irak’ta bulunan PKK mevzilerine yönelik operasyonların ardından “geri çekilme ve silah bırakmanın gerçekleÅŸmeyeceÄŸini" belirterek “Biz geçmiÅŸte gerillayı da çektik. Bu herhangi bir çözüme hizmet etmedi. Ortaya çıktı ki bunu PKK’yi tasfiye etmek için geliÅŸtirmiÅŸler. Artık gerillanın ülkeyi terk etmesi gibi bir ÅŸey söz konusu olamaz. Bu sorunu çözmek istemeyenlerin geliÅŸtirdiÄŸi çabalardır. Artık bunlar geride kalmıştır. Kimse ne gerillanın Kuzeyden çekilmesini bize dayatabilir, ne öyle silah bırakmasını dayatabilir. Bunlar kesinlikle gerçekleÅŸmeyecek hususlardır. Bunlar çözümü istemeyenlerin baÅŸ vurduÄŸu yöntemlerdir” dedi.

Bayık, muhtemel bir ateÅŸkes için ise ÅŸartlarını ÅŸöyle sıraladı: EÄŸer Türk devleti, ErdoÄŸan ve AKP gözaltına alıp tutukladıklarını bırakırlarsa, siyasi soykırım operasyonlarını durdururlarsa yine hava saldırıları dahil bütün operasyonlarını durdururlarsa, müzakereyle Kürt sorununun çözüleceÄŸini kabul eder ve ilan ederlerse, tahkim edilmiÅŸ bir ateÅŸkesi kabul ederlerse, Önder Apo’nun koÅŸullarını düzeltirlerse, özgür ÅŸartlarda müzakerenin olmasını ve Önder Apo’nun da baÅŸ müzakereci olarak müzakereleri sürdürmesini kabul ederlerse, tahkim edilmiÅŸ ateÅŸkesin izlenmesi için, izleme komitesini kabul ederlerse, yine müzakerelere derhal baÅŸlarlarsa, müzakerelerin saÄŸlıklı yürüyebilmesi için üçüncü bir tarafı kabul ederlerse; biz bu koÅŸullar yerine getirilirse hemen ateÅŸkesi ilan etmeye hazırız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.