Sosyal Medya

Dünya

Yerinde denetim

Mısır'daki Sisi darbesinin en büyük destekçilerinden olan İsrail, Ulusal Güvenlik Danışma Ofisi Şefi Molho başkanlığında üst düzey bir heyeti Kahire’ye gönderdi. Gizli tutulan görüşmelerde Sisi’nin Tel Aviv’in bütün taleplerini kabul ettiği belirtiliyor.



Ä°srailli üst düzey yetkililerinden oluÅŸan heyetin Mısır'a gittiÄŸi öÄŸrenildi. Havalimanı güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ä°srail Ulusal Güvenlik Danışma Ofisi Åžefi Ä°saac Molho baÅŸkanlığında, üst düzey yetkililerden oluÅŸan Ä°srailli heyet, birkaç saatlik ziyaretin ardından Tel Aviv'e gitmek üzere Kahire'den ayrıldı. Kahire'de Mısırlı yetkililerle bir araya gelen Ä°srail heyetinin, Uluslararası Kahire Havalimanı'ndan özel uçakla ayrıldığı ifade edildi. Mısır makamlarından, söz konusu ziyarete iliÅŸkin açıklama yapılmadı.

LOJÄ°STÄ°K DESTEK

Ancak bölge medyasnda yapılan yorumlarda görüÅŸmelerde Hamas'a yönelik alınacak önlemler, Gazze'den Mısır'a açılan tünellerin kapatılması ve Sina yarımadasındaki terör eylemelrinin kapsamlı bir biçimde ele alndığı kaydedildi. Mısır yönetimi tüneler ve Hamas konusunda Ä°srail'e güvence verirken Ä°srail'in de Sina'da cunta yönetimine karşı faaliyet gösteren örgütlere yönelik operasyonlarda Kahire'ye lojistik ve askeri destek vereceÄŸi kaydedildi.

 

 

Ä°saac Molho

 

 

 
 



BÜYÜKELÇÄ°LER ATANDI

Mısır'da Abdulfettah es- Sisi'nin 2013 temmuz ayında seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırmasından sonra geliÅŸen Mısır Ä°srail iliÅŸkileri son iki yılda karşılıklı atılan adımlarla pekiÅŸti. Cunta lideri Sisi, Mursi'nin , Ä°srail'in 2012'de Gazze'ye saldırılarına karşılık Ä°srail'deki Mısır Büyükelçisi Atıf Salim'i geri çağırmasından 3 yıl sonra israil'e büyükelçi atamış, 22 Mısır'ın Tel Aviv BüyükelçiliÄŸi'ne, DışiÅŸleri Bakanı Diplomatik ve Siyasi iliÅŸkiler Yardımcısı Hazim Hayrat getirilmiÅŸti.

Ä°lk icraat tünellerdi

 

 

 

 

 

 
 



Mısır cuntası yönetimi ele geçirmesinden sonra yaptığı ilk icraatların başında, devrik CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin açtığı Gazze'den Mısır'a açılan Rafah Sınır Kapısı'nı kapatmak olmuÅŸtu. Daha sonra da Gazze'deki Filistinliler için adeta can damarı olan tünelleri yıkmıştı. Sisi'nin ayrıca darbeyi 3 gün önce Ä°srail'e haber verdiÄŸi ortaya çıkmış ve Ä°srail'den, Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas'ı izlemesini istediÄŸi öÄŸrenilmiÅŸti. Mursi'nin devrilmesinden sonra Ä°srail'in Mısır büyükelçisi Yaakov Amitai Sisi'yi 'ulusal kahraman' olarak gördüÄŸünü söylemiÅŸ Sisi sadece Mısır için deÄŸil bütün Yahudiler ve Ä°srail için de bir ulusal kahramandır” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.