Sosyal Medya

Dünya

İngilizler Türkiye'de görmek istedikleri savaşı yazdı

Türkiye'nin tüm terör odaklarına karşı sürdürdüğü dik ve sağlam duruşu İngilizleri rahatsız etti. İngiliz gazetelerinden birinde yer alan yazıda, Türkiye'nin 1984-2013 yılları arasında PKK terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi Türk-Kürt savaşı olarak nitelendirildi, Türkiye'nin yeni bir iç savaşa sürüklenmekte olduğu iddia edildi.



Türkiye'nin terör odaklarına karşı açtığı savaÅŸ Ä°ngilizleri rahatsız etti. Kurulan koalisyonun IŞİD'e karşı çabalarının baÅŸarısız olduÄŸu yolundaki kaygıların artmakta olduÄŸu bir dönemden geçildiÄŸi söylenen yazıda, hafta sonunda Ä°ncirlik'e 6 Amerikan uçağının geliÅŸi bir dönüm noktasının habercisi olarak görülebileceÄŸini yazdı. Son istihbarat raporlarına göre, IŞİD, ABD'nin geçen AÄŸustos'ta hava operasyonlarına baÅŸlamasından sonra Irak ve Suriye'de hâkimiyetindeki toprakları geniÅŸlettiÄŸini ifade edilen yazıda, "Ancak Türkiye'nin, koalisyonun hava saldırılarına gecikmiÅŸ desteÄŸinin oyun deÄŸiÅŸtirici olabileceÄŸine iliÅŸkin umutlar, Türkiye CumhurbaÅŸkanı'nın Kürtlerle savaşı yeniden baÅŸlatma kararıyla ciddi ölçüde sekteye uÄŸradı" denildi.

Terör örgütü deÄŸil Kürtlerle savaşıyor imajı veriliyor

Türkiye'de teröre karşı sergilenen saÄŸlam duruÅŸ ve savunma politikasını savaÅŸ olarak nitelendiren Daily Telegraph, Türkiye'nin PKK mücadelesini Türklerle Kürtler'in 1984-2013 yılları arasında savaşı olarak gördü. Türkiye'nin yeni bir iç savaÅŸa sürüklenmekte olduÄŸuna iddia edilen yazıda bu durumun koalisyonun IŞİD'le mücadelesine olumsuz etkileri olacağı ileri sürüldü.

Türkiye'nin terör odaklarına karşı açtığı topyekün savaşı, Suriye'de 3'üncü bir savaÅŸ olarak nitelendiren yazıda, "Türkiye'nin müdahalesinden önce, Suriye'de iki savaÅŸ vardı. Biri Esad rejimine karşı, biri de IŞİD'e karşı. Türkiye'nin Kürtler'e saldırısı üçüncü bir savaÅŸ ve zaten ÅŸaşırtıcı derecede karmaşık olan bir savaÅŸ arenasında yeni bir komplikasyon" deÄŸerlendirmesi yapıldı.

Yazıda dikkat çeken diÄŸer bir bölüm ÅŸöyle:

ABD uçakları Kürtlere yardım etsin

"Batı ve müttefikleri açısından Türklerin Kürtlerle savaşının yeniden baÅŸlaması birkaç nedenle fayda saÄŸlamayan bir ÅŸey. Kürt gruplar içindeki en savaÅŸçı örgüt olan PKK, ABD ve diÄŸer batılı güçler tarafından haklı bir ÅŸekilde terör örgütü olarak niteleniyor. Ancak PKK, IŞİD'e karşı en etkili savaÅŸçılar olan Suriye merkezli gruplarla yakın iliÅŸki içinde. Yeni gelen Amerikan uçaklarının Suriye'de IŞİD'e karşı savaÅŸan Kürtlere destek saÄŸlaması bekleniyor. PKK bu yüzden, Ankara'yı IŞİD'deki müttefiklerini korumak için Kürt mevzilerini bombalamakla suçluyor."

"Hiçbir hükümet bunu kabul etmez"

Ä°ngilizler, Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüÄŸü operasyonları savaÅŸ olarak nitelendirirken BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Ä°ngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada; Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele ettiÄŸini vurgulandı. DavutoÄŸlu, "EÄŸer El Kaide Ä°ngiltere'ye saldırırsa, bunun Ä°ngiltere ile El Kaide arasında savaÅŸ olduÄŸunu söyleyemezsiniz. Bu bir terör saldırısıdır. Hiçbir hükümet, ne Avrupalı, ne de Amerikalı demokratik hükümetler, halkı meÅŸru bir hükümete karşı baÅŸkaldırıya çağıran bir gruba müsamaha göstermez" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.