Sosyal Medya

Dünya

Filistin: İşgalin son bulması BMGK'de istişarelere başladık

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, "İşgalin son bulması ve halkımızın güvenliğinin sağlanması için BM Güvenlik Konseyi'nde istişarelere başladık" dedi.



Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad el-Maliki, Ä°srail iÅŸgalinin sona erdirilmesi ve Filistin halkına uluslararası korunma saÄŸlanması için BM Güvenlik Konseyi'nde istiÅŸarelere baÅŸladıklarını belirtti. 

Maliki, Filistin'deki diplomatik temsilcilerle gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmenin ardından Ramallah'taki DışiÅŸleri Bakanlığı binasında düzenlediÄŸi basın toplantısında, Fransa'nın fikirlerinin hala masada olduÄŸunu, Filistin tarafı ile BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarı sunulması konusunu takip etmekle yükümlü Arap Bakanlar Komitesi'nin, Ä°srail iÅŸgalini sona erdirmek ve Filistin halkına uluslararası korunma saÄŸlanması için tüm konsey üyeleri ile istiÅŸareler baÅŸlattığını ifade etti. 

Maliki, görüÅŸmede temsilcilere, baÅŸta Ä°srail iÅŸgal yönetiminin koruması ve desteÄŸindeki yerleÅŸimci çetelerin devam eden saldırıları karşısında Filistin halkının korunması için Filistin'in, uluslararası platformlardaki siyasi ve diplomatik yönelimleri hakkında bilgi verdiÄŸini aktardı.

"Yasa dışı terör gruplarını içeren yerleÅŸim yerleri, terörün en kötüsüdür" diyen Maliki, bu grupların BM ve tüm ülkeler nezdinde terör örgütleri listesine alınması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

SavaÅŸ suçlularının uluslararası adalete teslim edilmesi için Filistin yönetiminin çalışmalarını sürdürdüÄŸüne iÅŸaret eden Maliki, Ä°srail hükümetinin ise gösterdiÄŸi tavır ile hiçbir ÅŸekilde iÅŸgali bitirme, yerleÅŸim inÅŸasını durdurma, yerleÅŸimci terörüne son verme niyeti bulunmadığını, aksine yerleÅŸimcilere suç iÅŸlemeleri konusunda yardım ettiÄŸi, onları kışkırttığı ve koruduÄŸunu gösterdiÄŸini aktardı.

Filistin DışiÅŸleri Bakanı Maliki ayrıca, Ä°srail'in iÅŸlediÄŸi suçlar konusunda sadece basına demeç verilmesi ile yetinilmemesini, barışçıl çözüm bulunması için etkin ÅŸekilde çalışılmasını istedi. 

Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius, geçen mart ayında, OrtadoÄŸu barışı için çerçeve çizecek muhtemel bir BM Güvenlik Konseyi kararı konusunda muhataplarıyla görüÅŸeceklerini söylemiÅŸti. 

Batı Åžeria'nın Nablus kentinde 31 Temmuz günü Yahudi yerleÅŸimcilerin Filistinlilere ait bir evi kundaklaması sonucu 18 aylık bir bebeÄŸin yanarak ölmesi ile bölgede artan gerginlik hala devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.