Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD Suriye'de sivilleri vurdu, onlarca ölü

ABD uçaklarının Atme'de düzenlediği hava saldırısında onlarca sivil ölürken Dışişleri Bakanlığı uçakların Türkiye'den kalkmadığını açıkladı



Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Atme kasabasında dün akÅŸam bazı hedeflere düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerin de bulunduÄŸu onlarca kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

ABD öncülüÄŸündeki Koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının Ä°dlib kentinin kuzeydoÄŸusundaki Atme kasabasında CeyÅŸ'ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargah ve silah üretim atölyelerine dün akÅŸam düzenlediÄŸi hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduÄŸu onlarca kiÅŸi öldü ve yaralandı.  

Saldırının ardından sivil savunma ekiplerinin sivil yerleÅŸim yerlerinde hasar gören yapıların enkazı altında kalanlara ulaÅŸmaya çalıştığını ifade eden yerel kaynaklar, yaralıların beldedeki sahra hastanesinde tedavi altında alındığını ve bazılarının durumunun ağır olduÄŸunu anlattı. 

Atme kasabasında yaÅŸanan ÅŸiddetli patlamalar Reyhanlı ilçesinden de duyuldu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan ve yaklaşık 70 bin Suriyelinin kaldığı Atme kampını ise Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) baÄŸlı gruplar koruyor.

Koalisyon güçlerince hedef alındığı bildirilen merkezler, sığınmacı kampından ayrı bir bölgede yer alıyor.

TÜRKÄ°YE: SALDIRI Ä°NCÄ°RLÄ°K’TEN YAPILMADI

DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Atme bölgesi yakınındaki bazı hedeflere dün akÅŸam Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekâtına Ä°ncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Bunun aksine yapılan haberler gerçekdışı ve artniyetlidir" ifadesine yer verildi.

DiÄŸer taraftan, AA'nın sorusuna yazılı yanıt veren ABD Merkez Komutanlığı öncülüÄŸünde DAEÅž ile mücadele kapsamında oluÅŸturulan DoÄŸal Kararlılık Operasyonları BirleÅŸik Ortak Görev Gücü'nün (Koalisyon) basın merkezi, Koalisyonun uçaklarının Atme kampı civarında hava operasyonu düzenlemediÄŸini savundu. 

SURÄ°YE ORDUSU DA SÄ°VÄ°LLERÄ° VURDU

Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçağının, ülkenin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde olan Ä°dlib'de pazar yerine düzenlediÄŸi saldırıda 30 sivilin öldüÄŸü bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçağının muhaliflerin kontrolünde olan Ä°dlib kent merkezindeki pazar yerine düzenlediÄŸi saldırıda 30 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸi ve onlarca kiÅŸinin de yaralandığı belirtildi.

Hayatlarını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da olduÄŸu ifade edilen açıklamada, bazı yaralıların durumunun ciddi olduÄŸu ve kentteki sahra hastanesinde tedavi altına alındığı vurgulandı.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de savaÅŸ uçaklarının Ä°dlib'de kent merkezinde pazar yerine düzenlediÄŸi saldırıda ölü ve yaralıların olduÄŸunu doÄŸruladı.

Fetih ordusunun Ä°dlib'in güneybatı kesimlerinde ilerlemesi ile Fua ve Kafrayya köylerine saldırması üzerine rejim güçleri muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere havadan saldırıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.