Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ahrar'uş Şam'dan güvenli bölgeye destek

Suriye'deki en büyük silahlı muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam , Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması girişimini destekleyeceğini açıkladı.



Ahrar'uÅŸ Åžam, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 'güvenli bölge' oluÅŸturma giriÅŸimine destek verdi. Grubun açıklamasında  "Güvenli bölge, Türkiye'nin ulusal güvenliÄŸinin korunması için zaruri bir ihtiyaç teÅŸkil ediyor ve terör örgütleri IŞİD ile PKK'nın terör ve ayrılıkçı projelerinin yolunu kesecektir" denildi.

GiriÅŸimin uzun süredir beklendiÄŸini savunan grup, ÅŸu ifadeleri kullandı: 

"Güvenli bölge projesi insani, askeri ve siyasi açıdan olumlu izler oluÅŸturacak ve iki ülkenin de çıkarlarına hizmet edecektir. Güvenli bölge projesi, vahÅŸi ölüm operasyonları ve Esed yönetiminin sivillere karşı uluslararası toplumların suskunluÄŸu önünde uyguladığı yöntemler sebebiyle devrimin baÅŸlangıcından beri halkın talebiydi. Bu projenin geciktirilmesi on binlerce Suriyelinin ölümüne ve ülkenin kalan alt yapısına büyük zararlar eklemeye sebep olmuÅŸtur"

Açıklamada, güvenli bölge projesi, Suriye'nin kuzeyinde vatandaÅŸların insani durumunun iyileÅŸtirilmesini, sığınmacıların çoÄŸunun tekrar ülkelerine dönmesini amaçlayan yaÅŸamsal bir proje" olarak nitelendirildi. 

DiÄŸer silahlı gruplara da çaÄŸrıda bulunan Ahrar'uÅŸ Åžam, "DireniÅŸ gruplarını kenetlenme konusunda bir geniÅŸlemeye gitmeye ve Suriye düzeyinde bütünüyle bir düzen ve koordinasyona davet ediyoruz. Çünkü meydan okuma ve tehdit bir bölgeyle yetinmez" ifadelerini kıllandı. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.