Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli bebeği kundaklayan Yahudi yerleşimciler İsrail yönetimi tarafından serbest bırakıldı

İşgalci İsrail yönetimi, Filistinli Ali Devabişe’nin ve babası Saad Devabişe’nin öldürülmesi, annesi ve erkek kardeşinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kundaklama eylemiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Pazar günü tutukladığı Yahudi yerleşimcileri serbest bıraktı.



Ä°ÅŸgalci Ä°srail yönetimi, Filistinli Ali DevabiÅŸe’nin ve babası Saad DevabiÅŸe’nin öldürülmesi, annesi ve erkek kardeÅŸinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kundaklama eylemiyle ilgili yürüttüÄŸü soruÅŸturma kapsamında Pazar günü tutukladığı Yahudi yerleÅŸimcileri serbest bıraktı.

AFP’nin Ä°srail’in istihbarat servisi Åžabak Sözcüsü’nden aktardığı habere göre iÅŸgal güçleri soruÅŸturma kapsamında tutukladığı yerleÅŸimcileri serbest bıraktı.

Ä°srail basınında yer alan haberde Åžabak’ın Batı Åžeria’nın kuzeyindeki iki karakolda soruÅŸturma kapsamında 10 kiÅŸiyi alıkoyduÄŸu, tutuklamaların saldırının olduÄŸu Filistin’deki Duma köyü yakınlarında gerçekleÅŸtirildiÄŸi ifade edilmiÅŸti.

Åžabak Sözcüsü 5 gencin tutukluluk süresinin 5 günlük bir süre için uzatıldığını, DevabiÅŸe ailesine yapılanları protesto etmeleri sebebiyle tutuklanan Filistinlilerin ise serbest bırakıldığını açıkladı.

GeçtiÄŸimiz Pazar akÅŸamı yüzlerce Filistinli, DevabiÅŸe ailesinin bulunduÄŸu evin kundaklanması sonucu Ali DevabiÅŸe ve Saad DevabiÅŸe’nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Ä°ÅŸgal güçleri 8 eylemciyi protesto eyleminin izinsiz yapılması ve eylem süresince eylemcilerin bölgede bulunan araçlara zarar vermesi sebebiyle gözaltına almıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.