Sosyal Medya

Güncel

DBP Şırnak'ta özerklik ilan etti

DBP Şırnak il yönetimi, şehirdeki hiçbir devlet kurumunu tanımadıklarını belirterek bundan sonra kendi kendilerini yöneteceklerini iddia etti



Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak Ä°l BaÅŸkanı Salih Gülenç, Şırnak Halk Meclisi olarak, "Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meÅŸrutiyetini kaybetmiÅŸtir. Bu ÅŸekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak, demokratik temelde yaÅŸamımızı inÅŸa edeceÄŸiz. Bundan sonrada geliÅŸecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bundan sonra kentimizde kendimizi de bizler yöneteceÄŸiz. BaÅŸkalarına yönettirmeyeceÄŸiz" dedi.

DBP Şırnak Ä°l BaÅŸkanı Salih Gülenç, il yönetimi Şırnak Belediye BaÅŸkanı Serhat Kadırhan, EÅŸ BaÅŸkan Eylem Onuk, YeÅŸilyurt Mahallesi'nde halka bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DBP Ä°l BaÅŸkanı Salih Gülenç; 2013 yılında Abdullah Öcalan'ın baÅŸlattığı barış ve müzakere sürecinden bu yana hükümetin hiç bir adım atmadığını öne sürerek, ÅŸöyle dedi:

"Bu süre zarfından daha çok oyalayan politikalarıyla, seçim döneminden Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikalarından, 5 Haziran'da Amed'te (Diyarbakır) halkımıza yönelik gerçekleÅŸtirilen katliamda ve 7 Haziran'da halkımızın zaferiyle umutlarını artırırken, AKP devleti seçimden önceki topyekün saldırılarını seçimden sonrada devam ettirmiÅŸtir. 2013 yılından bu yana özellikle de 5 aydır, müzakere sürecinin baÅŸ aktörü olmasına raÄŸmen, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit barışa ve demokrasiye giden tüm kanalları tıkamıştır. Bizler açısından barışın teminatı olan sayın Abdullah Öcalan ile derhal görüÅŸmelerin baÅŸlatılıp ve bu sürecin barış demokrasi lehine geliÅŸip büyümesi için Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlük koÅŸullarını saÄŸlaması gerekmektedir."

Ä°l BaÅŸkanı Gülenç, Åžanlıurfa'nın Suruç Ä°lçesi'nde Devrimci Sosyalist Gençlik hareketine yönelik düzenlenen intihar saldırısında 32 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirmesiyle birlikte Ak Parti hükümetinin 'Kürdistan' olarak nitelendirdiÄŸi bölgeye savaÅŸ ilan ettiÄŸini öne sürdü. Gülenç, ÅŸöyle devam etti:

"Bu kapsamda medya savunma alanlarına (PKK'nın Kuzey Irak'ta barındığı bölgeler) yönelik gerçekleÅŸtirilen hava saldırısı ve saldırılar sonucu doÄŸa katliamları gerçekleÅŸtirip Kürdistan'ın tüm daÄŸlarını hunharca ateÅŸe verip köy, mezra ve yaylalarını boÅŸaltıp 90'lara aratmayıp adeta soykırım katliamlarını gerçekleÅŸtirmektedir. Buna en somut örnek Zergele Köyü'ne yapılan bombardıman sonucunda 8 sivil insanımızın katledilmesi gösterilebilir. Yine en son olarak 7 AÄŸustos'ta halkımıza yönelik gerçekleÅŸtirilen topyekün imha saldırılarında 3 masum insanımızı katletmiÅŸler. GerçekleÅŸtirilen bu katliam karşısında biz Şırnak Halk Meclisi olarak devleti reddetmeyip, ancak bu ÅŸekilde devletin kurumları ile yürüyemeyeceÄŸimiz bunun için bu kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meÅŸrutiyetini kaybetmiÅŸtir. Bu ÅŸekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaÅŸamımızı inÅŸa edeceÄŸiz. Bundan sonra da geliÅŸecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bundan sonra kentimizde kendimizi de bizler yöneteceÄŸiz. BaÅŸkalarına yönettirmeyeceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.