Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR saldırıları değerlendirdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son dönemde artan PKK saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Vahdet'e konuÅŸan HÜDA PAR Genel BaÅŸkanı Zekeriya YapıcıoÄŸlu, hükümetin zayıfladığını düÅŸünen PKK'nın daha çok taviz koparma amacıyla “Çözüm Süreci devam etsin” çaÄŸrısı yaptığını söyledi. YapıcıoÄŸlu, çözüm sürecinin yürütülüÅŸ ÅŸekli konusunda hükümeti uyardıklarını hatırlattı.

PKK'NIN HESABI BAÅžKA

PKK kanadının ‘çözüm sürecini yeniden baÅŸlatalım' çaÄŸrısının, kendi ÅŸartlarını hükümete dayatma amaçlı olduÄŸunu kaydeden YapıcıoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu: “SavaÅŸ çözüm deÄŸil. Bir gün bu iÅŸ barış ile noktalanacak. Ama yaralar çok fazla derinleÅŸmeden bu iÅŸi bitirmek en akıllıcadır. Mutlak surette silahların susması gerekir. Yeniden çaÄŸrı yapmaları, ‘biz her ÅŸeyi oturup konuÅŸabiliriz' yönündeki beyanları, evet ÅŸuanda ‘oturup konuÅŸalım, savaÅŸmayalım, savaÅŸ olmasın' diyorlar. Neden öyle diyorlar? Çünkü benim kanaatime göre; çözüm sürecinde AK Parti'nin de tek başına hükümet kurma pozisyonundan düÅŸmesi PKK'da ÅŸöyle bir ÅŸey uyandırdı; ‘Hükümet zayıfladı tek başına hükümet kuramıyor. Uluslararası güçte benim arkamda. Amerika, Suriye'deki arkadaÅŸlarım bize silah yardımı da yapıyor. Tarihimiz boyunca en güçlü dönemdeyiz. Dolayısıyla en güçlü olduÄŸumuz dönemde biz hükümete kendi ÅŸartlarımızı dayatabiliriz.”
 

ELLERÄ°NDE PATLADI

Terör örgütünün umduÄŸu desteÄŸi bulamadığını dile getiren YapıcıoÄŸlu, “Aylar önce bunun psikolojik ve askeri hazırlığına girdi. Elini güçlendirmek için silaha sarıldı ama bu elinde patladı. Elinde patlayınca piÅŸman oldu. Hesabını yanlış yaptı. Amerika, ‘Türkiye'nin kendisini savunma hakkı vardır' dedi. PKK da ‘eyvah' dedi. Zannetti ki Amerika veya Avrupa'nın bazı ülkeleri ona açıktan destek verince bu devam edecek. Nihayetinde sen bir örgütsün ve halen Amerika'nın terör listesindesin. Sopa olarak kullandılar. Belki o sopayı Türkiye'ye karşı da kullandılar” diye konuÅŸtu. 

FİTNE ATEŞİ

Suriye'deki iç savaşın tüm bölgeye yayılmak istendiÄŸine dikkat çeken HÜDA PAR lideri YapıcıoÄŸlu, “Suriye'de ciddi bir fitne ateÅŸi tutuÅŸturuluyor. Suriye'nin karışması diÄŸer yerlerin karışmasına da benzemez. Çünkü orada iÅŸ mezhep çatışmasına dönerse bu Ä°ran'ı, Afganistan'ı, Pakistan'ı, Türkiye'yi etkiler. Böyle bir fitne ateÅŸini söndürmek belki yüz yıl sürer. Oradaki fitne ateÅŸine ÅŸuanda bile su dökmek mümkündür. Ä°ÅŸ Haçlılara ve Siyonistlere kalırsa o ateÅŸin daha çok uzun süre oradaki insanların tamamı orayı terk edinceye kadar devam etmesini isterler” dedi. 

BÜYÜK Ä°SRAÄ°L PROJESÄ°NÄ°N TAÅžLARI DÖÅžENÄ°YOR

OrtadoÄŸu'daki kaosun PKK'ya yaradığını vurgulayan Zekeriya YapıcıoÄŸlu, ÅŸunları söyledi: “Ä°lk önce bölgeyi Ä°slamsızlaÅŸtırmak, ikinci adım istikrarsızlaÅŸtırma Ä°stikrarsızlaÅŸtırıldıktan sonra da bu kez insansızlaÅŸtırmaya çalışıyorlar. Ä°slamsızlaşırsa istikrarsızlaşır arkasından da insansızlaşırsa sonra Siyonizm'in önüne serilecek. Åžuanda yapılan ÅŸey odur. Büyük Ä°srail projesinin taÅŸları döÅŸeniyor. Ä°ÅŸin acı tarafı bunun için Yahudiler savaÅŸmıyor. Amerikalılar da savaÅŸmıyor. Ä°slam ümmetlerinin evlatları birbirine karşı kışkırtılıyor, silahlandırılıyor birbiriyle savaÅŸtırılıyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.