Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'ın lider kadrosundaki kriz çözüldü

Mısır İhvanı'nda iki "Rehberlik Teşkilatı"nın ortaya çıkmasına sebep olan krizin aşıldığı bildirildi



Mısır'da Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) lider kadrolarında yaÅŸanan ve yaklaşık 100 gündür süren krizin aşıldığı bildirildi.

Ä°hvan kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Hüseyin Ä°brahim'in liderlik ettiÄŸi ve muhaliflerin kanını dökenlere karşı "kısas" uygulanması fikrini benimseyen grup ile Ä°hvan Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin'in öncülük ettiÄŸi ve deÄŸiÅŸimin barışçıl yollarla gerçekleÅŸmesi gerektiÄŸini savunan grup arasında, Mısır yönetimiyle mücadele konusunda çıkan büyük anlaÅŸmazlık sona erdi. 

Ä°hvan lider kadrosunun yurtdışında düzenlediÄŸi toplantıda, teÅŸkilatın Kahire, Ä°skenderiye, EÅŸ-Åžarkiyye ve ed-Dekahliye gibi pek çok kentteki idari bürolarında bölünmeye yol açan çift baÅŸlı yapının oluÅŸturduÄŸu kriz ele alındı. Toplantıda, çekiÅŸen yönetim kadroları arasında "ateÅŸkese" varılması ve teÅŸkilatın çıkarlarının ön plana alınmasının yanı sıra üç konuda anlaÅŸmaya varıldı.

Bunlar arasında, ÅŸubat ayında seçilen ve üyeleri arasında Hüseyin Ä°brahim'in de bulunduÄŸu komiteye alternatif yeni bir komite oluÅŸturulması için seçim yapılması, Mahmud Ä°zzet'in Rehberlik Konseyi BaÅŸkan Yardımcılığı ve Ä°brahim Münir'in de Yurtdışındaki BaÅŸkan Yardımcılığı görevine ve teÅŸkilatın yurtdışındaki çalışmalarına devam etmesi yer aldı. 

Yapılacak seçimlerin yeni dönemde Ä°hvan'ın düÅŸünce ve sistematiÄŸinden ödün vermeyen yeni liderlerin ortaya çıkmasını saÄŸlayacağı ifade edildi. Ä°hvan'dan toplantı ve sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Mayıs ayında teÅŸkilatın idaresinde söz sahibi olduÄŸunu iddia eden iki "Rehberlik TeÅŸkilatı" ortaya çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.