Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Mursi'nin idamı vahim sonuçlar doğurur'

Sünni Alimler Birliği, Mısır'daki 'siyasi' olarak nitelenen idam kararlarının vahim sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.



BirliÄŸin, pek çok Ä°slami kurumun iÅŸbirliÄŸiyle "Ä°slam alimleri diktatörlüÄŸe ve kan dökülmesine karşı" baÅŸlığıyla Ä°stanbul'da düzenlediÄŸi iki günlük toplantı sona erdi.

BirliÄŸin Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Musa eÅŸ-Åžerif'in okuduÄŸu kapanış bildirisinde, "Mısır'da seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduÄŸu masum insanlar hakkında verilen hükümler uygulanırsa bunun ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda sonuçları vahim olacaktır. Alimler hükümlerin uygulanmasına karşı çıkmanın insani, hukuki ve dini bir görev olduÄŸunu düÅŸünüyor" denildi.

Mısır'daki rejimin meÅŸruiyetini kaybettiÄŸi belirtilen bildiride, "Mısır'daki darbe ve benzeri darbeler meÅŸruiyetini kaybetmiÅŸtir. Halkların bu rejimlere itaat etmemesi gerekir. Ä°slam ve Arap dünyasındaki diktatör rejimlerin uyguladığı terörizm, gençlerden bir kısmında dinsizliÄŸe, bir kısmında da radikalliÄŸe yol açmaktadır" ifadesi yer aldı.

Bildiride, IŞİD'in camileri bombalamak suretiyle masum insanları öldürmesi gibi saldırıların cihat kapsamına girmediÄŸi, ÅŸeriata aykırı olduÄŸunu ifade edilerek, gençlerin bu örgüte katılmalarına karşı dikkatli olmak gerektiÄŸi kaydedildi.

"Safevi Ä°ran projesi" tehlikesine dikkat çekilen bildiride, Ä°slam ümmetinin parçalanması ve inanç sisteminin deÄŸiÅŸtirilmesi projelerine karşı birlik çaÄŸrısı yapıldı. Bildiride, ayrıca Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemine iÅŸaret edildi ve birliÄŸin Aksa'daki bin murabıta (gönüllüler) kefil olmayı üstlendiÄŸi vurgulandı.

Ä°stanbul'da dün baÅŸlayan, açılışında istibdat ve baskı rejimlerinin olumsuz etkileri ele alınan toplantıda, "Müslümanlara karşı Siyonist, Safevi ve Haçlı projelerinin yürütüldüÄŸüne" iÅŸaret edilerek, alimlere bu üç proje ile bölgede ve tüm dünyada Åžii Ä°ran projesine karşı koymak üzere strateji geliÅŸtirme çaÄŸrısı yapılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.