Sosyal Medya

Güncel

Figen Yüksekdağ'dan skandal açıklama

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP ile PKK arasında bir bağın olmadığını ve PKK'nın uyguladığı programın terör olmadığını söyledi.



Almanya’nın Köln kentinde Ezidiler ve Kürtler tarafından Türkiye’nin hava operasyonlarının protesto edildiÄŸi yürüyüÅŸe katılan HDP EÅŸbaÅŸkanıFigen YüksekdaÄŸ, gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

"PKK Ä°LE HDP ARASINDA BAÄž YOK"

Deutsche Welle'ye konuÅŸan YüksekdaÄŸ, PKK ile HDP'nin arasında bir baÄŸ olmadığını ve PKK'nın uyguladığı programın terör olmadığını söyledi.

Figen YüksekdaÄŸ'ın röportajından bir kısım;

Kürt kökenli politikacılar tarafından kurulan HDP’nin PKK ile bağı olduÄŸu söyleniyor. Buna ne dersiniz?

"BELGE KONULMASI LAZIM ORTAYA"

"Bizim HDP olarak PKK ile bağımız yok. Belge konulması lazım ortaya, aksi takdirdi çok saçma kalıyor iddialar. Biz parlamento seçimlerinde yüzde 13 oy aldık. Ä°ki aylık seçim kampanyası süresince 7 HDP’li öldürüldü. Åžu ana kadar failler yargı önüne çıkartılamadı. Öldürülen kiÅŸiler ellerine silah alarak PKK ile birlikte savaÅŸmış kiÅŸiler deÄŸildi.

"PKK'NIN UYGULADIÄžI PROGRAM TERÖR DEĞİLDÄ°R"

PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eÅŸitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK’nın bu hedeflere ulaÅŸma konusunda baÅŸvurduÄŸu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak ÅŸunu da kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör deÄŸildir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.