Sosyal Medya

Güncel

HDP Eş Başkanı: Almanya'dan beklentilerimiz var

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'da yaptığı konuşmada Çözüm Süreci konusunda Almanya'dan beklentilerinin olduğunu söyledi



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, "Alman devleti kendi Kürt kökenli yurttaÅŸlarına duyduÄŸu sorumluluk gereÄŸi Kürt sorununun demokratik çözümü için ön açıcı olmalı destek sunmalı" dedi. 

Köln'de düzenlenen "savaÅŸa hayır" adı verilen mitinge katılan ve burada gazetecilere açıklamalarda bulunan YüksekdaÄŸ, Almanya'dan Türkiye'deki Çözüm Süreci konusunda beklentileri olduÄŸunu söyledi. "Alman devleti ve Alman toplumu bu konuda demokratik bir sorumluluk üstlenmeli" ifadesini kullanan YüksekdaÄŸ, ülkede Kürt kökenli çok sayıda Alman vatandaşı bulunduÄŸunu anımsattı. 

Çözüm Süreci'ne verdikleri öneme iÅŸaret eden YüksekdaÄŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu: Biz bu sorunu Türkiye toplumu ve bölge halklarıyla çözmek istiyoruz. Ama Alman devleti kendi Kürt kökenli Alman vatandaşı yurttaÅŸlarına duyduÄŸu sorumluluk gereÄŸi Kürt sorununun demokratik çözümü için ön açıcı olmalı destek sunmalı. Mesela hükümeti çözüm ve barış için masaya oturmaya davet etmeli.

Çözüm Süreci'nde hükümetin tekrar eski noktaya dönmesini ve müzakereye baÅŸlamasını isteyen YüksekdaÄŸ, ÅŸöyle devam etti: Müzakere baÅŸlar baÅŸlamaz Ä°mralı zaten Kandil'e silah bırakma çaÄŸrısı yapacaktı. O noktaya geri dönmelidir siyasi iktidar. Seçim dönemine kurban edildi. Seçimlerde kazanmak için bölge barışını kurban etiler. Batılı devletler hükümete bu tavırdan vazgeçirmek için demokratik telkinlerde bulunmalı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.