Sosyal Medya

Coğrafyamız

Açlık grevine katılım artıyor

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin başlattığı açlık grevlerine katılımlar giderek artıyor



Ä°srail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, cezaevi idaresinin, "koÄŸuÅŸlarına düzenlenen ani baskın ve aramalar, tutukluların zorla nakli, tecrit" gibi uygulamalarını protesto amacıyla geçen çarÅŸamba günü baÅŸlattığı açlık grevine 28 kiÅŸinin daha katıldığı belirtildi. 

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Reymun cezaevinde tutulan Fetih, Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi, Filistin Demokratik Halk KurtuluÅŸ Cephesi ve Ä°slami Cihad Hareketine mensup 26 Filistinli ile Eshel cezaevindeki 2 Filistinlinin, hapishane idaresinin uygulamalarını protesto ederek açlık grevine baÅŸladığı ifade edildi. 

Açıklamada, son katılımlarla Ä°srail hapishanelerinde beÅŸ gündür açlık grevine devam eden Filistinlilerin sayısının 148'e yükseldiÄŸi, bunlardan 120'sinin Fetih üyesi olduÄŸu kaydedildi. 

Ä°srail'in Nefha hapishanesinde tutuklu bulunan 120 Filistinli, çarÅŸamba günü cezaevi idaresinin tutumunu protesto için süresiz açlık grevine baÅŸlamıştı.

Ä°srail hapishanelerindeki Filistinliler, "tutukluların nakli, sık sık düzenlenen baskın ve aramalar ile bazı tutukluların tecridi" baÅŸta olmak üzere cezaevi idaresinin tutuklulara yönelik ihlallerine tepki gösteriyor. 

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, Ä°srail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.