Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya ağır darbe: 390 ölü

TSK'nın PKK hedeflerine düzenlediği hava harekatında 390 PKK'lı etkisiz hale getirildi.



Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki PKK örgütüne ait hedeflere yönelik hava harekatında ÅŸu ana kadar 390 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 400 militan yaralandı. Hava harekatında örgütün yönetici kadrolarında bulunan militanlardan bazıları da öldürülürken örgüte ait yüklü miktarda uyuÅŸturucu ve paranın bulunduÄŸu bir sığınak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1 AÄŸustos'ta PKK'nın Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesindeki kamplarına düzenlediÄŸi hava harekatında örgüte büyük zarar verildi.

Bokriskan bölgesindeki PKK'nın barınma alanına düzenlenen hava harekatında örgütün sözde "Åžehit Dilan" tabur komutanı Åžerevan Fatuvan kod adlı PKK'lı ile örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi. Söz konusu harekatta 30 kiÅŸi yaralandı.

PKK'nın Zergele Kampı

Zergele Kampı'na yönelik hava harekatında ise örgütün kadın grubu "Åžervan" sorumlusu "Gülten" kod adlı militanın de aralarında bulunduÄŸu 20'nin üzerinde PKK üyesi etkisiz hale getirildi.

Hava harekatının Enze'deki barınma alanındaki bölümünde ise örgüte ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta 25-30 kadın militan öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatında dün itibarıyla 390 militanetkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde militan yaralandı.

UyuÅŸturucu ve parayı korumaya çalıştılar

Öte yandan, PKK'lılar hava harekatının baÅŸlaması üzerine Bokriskan köyü bölgesindeki bir sığınakta muhafaza ettikleri örgüte ait para ve uyuÅŸturucuyu daha güvenli olacağı gerekçesiyle Zergele bölgesindeki bir eve taşıdı.

Hava harekatı nedeniyle çıkan yangında söz konusu evde hasar oluÅŸtu. PKK'lıların uyuÅŸturucu ve parayı kurtarmak için harcadığı yoÄŸun çabaya raÄŸmen uyuÅŸturucunun tamamının imha edildiÄŸi, paranın ise çok az bir miktarının evden çıkarıldığı öÄŸrenildi. YaÅŸanan maddi kaybın örgütün üst düzey yöneticilerinde moral bozukluÄŸu ve öfkeye neden olduÄŸu belirtildi.

Bu olaydan sorumlu tutulan 10'a yakın terörist örgüt tarafından hemen infaz edilirken, olayın ortaya çıkmaması için Zergele bölgesinde yoÄŸun çaba harcandığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.