Sosyal Medya

Güncel

Operasyonların 14 günlük bilançosu

İstanbul'da 14 gün süren operasyonların bilançoşu gün ışığına çıktı.



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü (TEM) ekipleri, 24 Temmuz - 07 AÄŸustos tarihleri arasında Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü ve Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'ndan gelen bilgi ve ihbarlar üzerine tespit edilen 204 adreseoperasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 82 kiÅŸi PKK ve YDG-H, 84 kiÅŸi IŞİD, 68 kiÅŸi DHKP-C,MLKP ile TKÄ°P mensubu olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alındı; bir ÅŸüpheli de ölü olarak ele geçirildi. Gözaltına alınan ÅŸüphelilerden 41'i tutuklandı.

15 TABANCA, 16 AV TÜFEĞİ, 36 MOLOTOF

Yapılan baskınlarda toplam 15 tabanca, 16 av tüfeÄŸi, 4 kurusıkı tabanca, 36 molotof kokteyli, 2 ÅŸok aleti, 25 askeri kamuflaj, 3 dürbün, hançer, muÅŸta, cop ve çok sayıda tabanca mermisi ile tüfek fiÅŸeÄŸi ele geçirildi. 

TÜFEKLER PKK-YDG-H'YE AÄ°T

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre;

Av tüfekleri PKK ve YDG-H üyesi olduÄŸu öne sürülen ÅŸüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirildi...

52 YABANCI UYRUKLU ÅžÜPHELÄ° YAKALANDI

Operasyonun IŞİD ayağında gözaltına alınan ve Suriye'ye gitmek için hazırlık yaptığı iddia edilen 52 yabancı uyruklu ÅŸüpheli, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerine teslim edildi.

CANLI BOMBA Ä°DDÄ°ASI

Ayrıca DHKP-C, MLKP ve TKÄ°P'li ÅŸüphelilere yönelik baskınlarda çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Günay Özarslan'ın yanı sıra hakkında arama kararı bulunan bir baÅŸka terör örgütü üyesi Y.V.'nin de canlı bomba eylemi gerçekleÅŸtirebileceÄŸinden ÅŸüphelenilen kiÅŸiler arasında olduÄŸu ve tutuklandığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.