Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: PKK derhal elini tetikten çekmeli

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın derhal elini tetikten çekmesi gerektiğini söyledi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ, Barış Mitingi için gittiÄŸi Van'da konuÅŸtu. DemirtaÅŸ, PKK'ya silahları derhal bırakın çaÄŸrısında bulundu.
 
'BUGÜN YARIN ÖNEMLÄ° GELÄ°ÅžMELER OLABÄ°LÄ°R'
 
Bu hafta bugün yarın önemli geliÅŸmeler olabilir. Neye dayanarak söylüyorum halkın barış isteÄŸine güvenerek söylüyorum. Annelerden babalardan rica ediyorum, ömrünüzü bu çocuklar için harcıyorsunuz bulunduÄŸunu her yerde sesinizi yükseltin. Halk talimat verirse siyasetçiler onun gereÄŸini yapmak zorunda kalırlar. Barış için elimizden ne geliyorsa gece gündüz bu çabanın içindeyiz

'ÇÄ°N MALI MÄ°LLÄ°YETÇÄ°LER'

AK Parti ve MHP diyalog çaÄŸrılarımızı vatan hainliÄŸi olarak ilan ediyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Vatanseverlikleri çakma. Bunlar Çin malı milliyetçilerdir. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye'dedir

Türkiye'nin yüzde 80'i barış istiyor. Biz de barış için çalışacağız. Tek derdimiz oy olsaydı AK Parti'yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk. SavaÅŸ politikası AK Parti'yi bitirir. Bizim için önemli olan kanın durmasıdır. Baraj altında da kalabiliriz. 

'PKK DERHAL ELÄ°NÄ° TETÄ°KTEN ÇEKMELÄ°DÄ°R'

Bugün iki tarafa da sesleniyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduÄŸunu beyan etmelidir.

Koalisyon kurulur ya da kurulmaz, ama barış acildir. Sayın DavutoÄŸlu bunu sizden talep etmiyoruz bunu yapmaya mecbursunuz. 

'SOMUT ADIMLAR Ä°STÄ°YORUZ'

Gerçek iÅŸ yapıyoruz sonuç almak istiyoruz. Bekliyoruz, somut adımlar atılsın istiyoruz. 

Bir HDP'li ve bir MHP'li el ele verip sokaÄŸa çıksın. Ä°ktidar uÄŸruna Türkiye'yi ateÅŸe atmalarına izin vermeyeceÄŸiz.

Ben ÅŸu partiye oy veren ÅŸerefsiz desem haÅŸa düÅŸünün ülke ne hale gelir. Biz insanlarımızı seviyoruz. Hangi partiye oy verirse versin her yurttaşımız onurludur, ÅŸereflidir. Ä°nsanları oy verdiÄŸi partiden dolayı suçlayacak kadar aÅŸağılık bir siyaset yapmayacağız.

Bilsem ki barış gelecek bugün bu koltuÄŸu bırakırım. Biz halkımıza verdiÄŸimiz sözü tutacağız. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.