Sosyal Medya

Ekonomi

Memura 3946, çocuğa 3156

Memur-Sen, evlilik hazırlığı yapan memur için 3946 lira, çocuklarının evlenmeleri halinde ise 3156 lira destek verilmesini talep ediyor



Nisan ayında kabul edilen “torba yasa” ile yürürlüÄŸe giren çeyiz yardımının ardından Memur-Sen, kamu çalışanlarına evlenme yardımı ödeneÄŸini toplu sözleÅŸme masasına taşıdı. Aile yardımı, doÄŸum yardımı, kreÅŸ yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen'in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek memurları en çok heyecanlandıran talep ise evlenme yardımı ödeneÄŸi oldu. Evlenme yardımı ödeneÄŸi için 3 bin 946 TL talep eden Memur-Sen'in Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, “Hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesi ile evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hükümetin bu yaklaşımı nedeniyle kamu çalışanlarının kendileri ve çocukları için sunduÄŸumuz teklifi de kabul edeceÄŸini düÅŸünüyoruz. Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanına bugün için 3 bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediÄŸimiz miktar ise bugün için bin 578 TL olan en düÅŸük devlet memuru aylığının iki katı tutarında olacak” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Memur-Sen kamu çalışanlarından kesilen yüzde 15'lik verginin kurumlar tarafından karşılanması önerisini de gündeme getirmeye hazırlanıyor. Birlik Haber-Sen Genel BaÅŸkanı Ömer Budak, haberleÅŸme ve hizmet kolunda aynı iÅŸi yapan kamu çalışanları arasında ciddi maaÅŸ farklılıklarının bulunduÄŸunu belirterek, ''Kamu çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik vergi, kurum tarafından karşılanmalı. HaberleÅŸme ve hizmet kolundaki bazı kurumlarda taÅŸeronlaÅŸma hat safhaya ulaÅŸmış ve bu sorunun biran önce çözüme kavuÅŸturulması gerekmektedir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.