Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan Türkiye'ye operasyon eleştirisi

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'nin PKK'ye karşı yaptığı operasyonları eleştirerek, Türkiye'yi uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı



Rusya BaÅŸbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'nin PKK ile mücadele için Kuzey Irak'ta hava operasyonları yapmasının uluslararası hukuka aykırı olduÄŸunu öne sürdü.

Mısır medyasına konuÅŸan Medvedev, PKK'ye yapılan saldırıları, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarına benzeterek 'ciddi bir ÅŸüphe' oluÅŸtuÄŸunu, Suriye'de ABD'nin liderliÄŸini yaptığı koalisyonun BM Güvenlik Konseyi kurallarını bir tarafa bırakmayı saÄŸladığını ve Suriye yönetiminin izni olmadan hareket edildiÄŸini iddia etti.

Medvedev, Suriye ve Irak'ın yoÄŸun terör saldırılarına uÄŸradığını gözlemlediklerini, ancak bunun çözümü için BM çatısı altında uluslararası ortak bir tutum gerektiÄŸini ve Rusya'nın da buna hazır olduÄŸunu belirtti.

Rusya, Suriye rejimini destekliyor ve iç savaşın sona ermesi için aracılık yapmak istiyor. OrtadoÄŸu'daki baÄŸlantıları nedeniyle IŞİD'e karşı mücadelede de yardımcı olmayı teklif ediyor. Ancak Türkiye'yi uluslararası hukuku çiÄŸnemekle suçlayan Rusya, Kırım'ı iÅŸgal ederek ve Ukrayna'nın doÄŸusunda Rus yanlısı ayrılıkçıları desteklemek suretiyle iyi bir örnek teÅŸkil etmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.