Sosyal Medya

Dünya

PKK'lılar camiye saldırdı

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nde bir grup PKK üyesi, Avrupa Türk-İslam Birliğine (ATİB) bağlı Merkez Camisi'nin lokaline saldırı düzenledi.



Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Kornwestheim kentindeki Merkez Camisi'nin lokalinin camlarını kırıldı ve duvarlara örgüt sembolleri çizildi.

"PKK'ya destek terörü şımartıyor"

ATÄ°B Genel BaÅŸkanı Ä°hsan Öner, yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda bazı Alman siyasilerinin ve medyanın, PKK'ya verdiÄŸi desteÄŸin, terörü şımarttığının ve buralara taşıma cesaretine yol açtığının belirtilmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'Terörün' milliyetinin, ülkesinin olmadığını ve dünyanın her tarafında 'terör'ün adının belli olduÄŸunu söyleyen Öner, "Terör terördür" ifadesini kullandı.

Bunun sadece ATÄ°B teÅŸkilatına deÄŸil, tüm azınlıklara ve güvenlikten sorumlu Federal Almanya'ya yapılmış bir saldırı olduÄŸuna dikkat çeken Öner, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Dernek binamızın hasar gördüÄŸü bu çirkin saldırıda tek tesellimiz herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Bu menfur olay karşısında insanlarımızı sükunetlerini korumaya, tahriklere kapılmamaya ve olayı saÄŸduyulu olarak deÄŸerlendirmeye davet ediyoruz. Ä°ç huzur ve barışa kasteden bu çirkin saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmelerini umuyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.