Sosyal Medya

YaÅŸam

250 lira taksitle ev müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den müjdeli haber geldi.



BüyükÅŸehir Belediyesi'nde gerçekleÅŸen toplantıya, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel, belediye bürokratları, TOKÄ° BaÅŸkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibi katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan BaÅŸkan Menderes Türel, “Arama konferansı diyebileceÄŸimiz bir çalışmayı gerçekleÅŸtirdik. Birlikte yapacağımız çok önemli projeleri masaya yatırdık. Çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantının neticesinde daha önce kamuoyunda paylaÅŸtığımız alt gelir gurubu turizm çalışanlarına konut projesini artık baÅŸlatma aÅŸamasına geldik” dedi.

5 BÄ°N KONUT YAPILACAK

Projenin öncelikli olarak tespit edilen alanlarda ilk etapta 5 bin konut olarak baÅŸlatılması konusunda mutabakata vardıklarını anlatan Türel ÅŸu bilgileri verdi: “Arazi çalışmalarının sonuçlandırılması en erken 5-6 ayı bulabilir. Tabi biz bu arada zaman kaybetmeyeceÄŸiz, proje çalışmalarını tamamlayacağız. Arazi sorunlarının çözülmesi, proje çalışmalarının da tamamlanmasıyla TOKÄ° BaÅŸkanlığımızla birlikte 2016 senesinin ilk 6 ayında kazmayı vurmak suretiyle turizm çalışanları için konut üretmeye baÅŸlayacağız.”

SEÇÄ°MDEN ÖNCE VE SONRA YAPACAÄžIZ DEMÄ°ÅžTÄ°K

Projeye çok önem verdiklerini vurgulayan BaÅŸkan Türel, “Seçimlerden önce ve seçimlerden sonra turizmde çalışan dar gelirli emekçilerimize ucuz taksitlerle ev sahibi yapabilme imkânı sunacağız demiÅŸtik. Bunun ilk adımını Sayın TOKÄ° BaÅŸkanımızın destekleriyle baÅŸlattık. Toplantıda yine Antalya'nın önemli turizm projelerine kavuÅŸması konusunda çalışmalar yürüttük. Toptancı Hal alanının geniÅŸletilmesiyle ilgili neler yapılabileceÄŸini görüÅŸtük. Antalya için Antalyalılar için çok verimli bir çalışma oldu” diye konuÅŸtu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ DE YAÅžATILACAK

Türel ÅŸunları kaydetti: “Bu çalışma esnasında TOKÄ°'nin yeni çalışma anlayışının sadece konut üretmek deÄŸil, mahalle kültürünü yaÅŸatarak, bütün sosyal donanımlarıyla yeni konutlar üretmek olduÄŸuna bir kez daha ÅŸahit oldum. Bu çok önemli. Sadece konut deÄŸil, mahalle kültürünü yaÅŸatan ÅŸehirlerin yaÅŸayan bir organizma olduÄŸunu hissedeceÄŸimiz projeleri TOKÄ°'yle hayata geçireceÄŸiz. TOKÄ°'nin bu felsefesinin önemli ÅŸekilde yerleÅŸtiÄŸini görmek bize ayrıca büyük mutluluk verdi.”

250 LÄ°RA TAKSÄ°TLE EV

TOKÄ° BaÅŸkanı Mehmet Ergün Turan da ÅŸu açıklamayı yaptı: “Sayın BaÅŸkanımızın ısrarla üzerinde durduÄŸu, Lütfi Elvan Bakanımızın da Ankara'da ısrarla söylediÄŸi turizm çalışanlarının ev sahibi olmasıyla ilgili ön çalışmalarımızı baÅŸlatmıştık. Bu ve bekleyen diÄŸer projeleri yerinde görmek ve tespit etmek için Antalya'ya geldik. 2 saat süren verimli bir çalışma oldu. Ä°lk etapta 5 bin konutluk birkaç arazi üretme noktasında çalışma yaptık. ÜrettiÄŸimiz konutları turizm sektöründeki alt gelir grubu emekçilere vereceÄŸiz. Proje üst gelir grubunu kapsamıyor. Alt gelir grubu turizm çalışanları kira öder gibi ev sahibi yapacağız. 250 ile 400 lira arası bir taksitle, hem de bu bedeli evlerine taşındıktan sonra ödemek kaydıyla ev sahibi yapacağız.”

TOKÄ°'nin artık yeni bir konsept, yeni bir mimari anlayışla çalıştığının altını çizen Turan, “Yöresel mimari yöresel taÅŸların kullanıldığı bir semt olma özelliÄŸi taşıyan projeler üzerinde çalışıyoruz. BaÅŸkanımızın da bu konuda çok iyi yetiÅŸmiÅŸ bir ekibi var. Çok deÄŸerli katkıları olacağı kanaatindeyim. Bu anlamda çalışmalarımız diÄŸer vilayetlere göre daha kolay olacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.