Sosyal Medya

Güncel

Kopya şüphelileri artık stajyer

Avukatlıktan Hâkimliğe Geçiş Sınavı'nda kopya iddiasına karışan 37 şüpheliden 36'sı staja başladı. Kopya kesinleşirse statüleri de kalkacak.



Sabah'ın haberine göre; Hâkimler Savcılar ve Yüksek Kurulu(HSYK) 3. Dairesi 2012'de yapılan Avukatlıktan HâkimliÄŸe GeçiÅŸ Sınavı'ndakopya çektiÄŸi ÅŸüphesi bulunan 37 hâkim vesavcının mesleÄŸe kabul kararını kaldırınca, o isimlere görevden el çektirildi.

Kopya skandalına ismi karışan adayların tekrar göreve baÅŸlamak için Ankara Adalet Komisyonu BaÅŸkanlığı'na baÅŸvurduÄŸu ortaya çıktı. Komisyon da Adalet Bakanlığı'na görüÅŸ sordu. Bakanlık 37 ismin aday statüsüne indiÄŸini ve hâkim-savcı adayı olarak göreve baÅŸlatılması gerektiÄŸi belirtti. Bunun üzerine 36 aday Ankara adliyelerinde staja baÅŸladı. 'Paralel polisleri' usulsüzce serbest bıraktığı için görevinden el çektirilen Åžanlıurfa eski Hâkimi Habil Kahraman ise aday statüsüne dahi alınmadı. HSYK tarafından mesleÄŸe kabul kararı kaldırılan isimlerden AkÅŸehir eski Hakimi Hasan Çiçek, Ankara Komisyonu BaÅŸkanlığı'na baÅŸvurarak, tekrar hâkim adaylığı görevine baÅŸlama istediÄŸini belirtince Komisyon BaÅŸkanlığı, Hasan Çiçek ve bu konumda olan diÄŸer adayların göreve baÅŸlatılıp baÅŸlatılamayacağı, baÅŸlatılacak ise hangi statüde baÅŸlatılacağı konusunda Adalet Bakanlığı'na görüÅŸ sordu. 

MÜFETTÄ°ÅžLER ARAÅžTIRIYOR

Adalet Bakanlığı'nın Ankara Komisyon BaÅŸkanlığı'na bildirdiÄŸi görüÅŸünde, Hasan Çiçek ve benzer durumda olanların HSYK kararının ardından hâkim adaylığı statüsüne döndükleri belirtilerek söz konusu isimlerin Ankara adli yargı hâkim adayı olarak göreve baÅŸlatılmaları gerektiÄŸini kaydetti. Bakanlığın kararının ardından meslekten el çektirilen 36 isim stajyer olarak göreve baÅŸladı. MesleÄŸe kabul kararı kaldırılan Åžanlıurfa eski Hâkimi Habil Kahraman ise paralel polisleri usulsüzce bıraktığı gerekçesi ile görevden uzaklaÅŸtırılmış ve hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı. Bu kapsamda "hâkim adayı" olarak göreve baÅŸlayamadı. Adli yargı hâkim ve savcı adaylarının soruÅŸturma evrakı veya mahkeme dosyalarını inceleme yetkisine sahipken, adaylar ayrıca hâkim veya Cumhuriyet baÅŸsavcısının nezareti altında mahkeme veya Cumhuriyet baÅŸsavcılığı kalemlerinde çalışabiliyor. HSYK'nın karanının ardından 'aday' seviyesine inen ve Ankara Adliyesi'nde staja baÅŸlayan bu isimler hakkında, Adalet Bakanlığı'nın soruÅŸturma yürüttüÄŸü ortaya çıktı. Bakanlık 37 isim hakkındaki kopya iddialarını araÅŸtırmak için müfettiÅŸ görevlendirdi. MüfettiÅŸlerin hazırlayacağı rapor doÄŸrultusunda 37 aday hakkında karar verilecek. Kopya tespit edilmesi durumunda "aday hâkim ve savcılık" statüsünde ortadan kalkacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.