Sosyal Medya

Güncel

Terörün 30 günlük bilançosu

Son bir ayda gerçekleşen terör olaylarında 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi ise yaralandı.



PKK HUZURU HEDEF ALDI

Terör olayları nedeniyle yıllarca her alanda geri kalan ve kalkınamayan DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'da, "Çözüm Süreci"nde devletin yaptığı reformlar, yatırımlar ve teÅŸviklerle eÄŸitim, ekonomi, saÄŸlık, turizm, tarım ve hayvancılık baÅŸta olmak üzere her alanda büyük deÄŸiÅŸim ve geliÅŸim yaÅŸandı.

Son 30 gündeki (7 Temmuz-5 AÄŸustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduÄŸu 22 güvenlik görevlisi ÅŸehit oldu, 6 vatandaÅŸ hayatını kaybetti, 89 kiÅŸi yaralandı.

Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateÅŸe verilirken, çatışmalarda 11 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralı ele geçirildi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRÄ°ST SAYISI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları yapıldı. Bölgede 1 AÄŸustos'a kadar gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduÄŸu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi, 400'ü aÅŸkın teröristin de yaralandığı açıklandı. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi öÄŸrenildi.

275 KİŞİ TUTUKLANDI

Son yaÅŸanan terör olaylarının ardından, pek çok ilde, çoÄŸunluÄŸu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H olmak üzere DAEÅž ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 500'den fazla kiÅŸi gözaltına alındı, 275 kiÅŸi tutuklandı.

7 Temmuz

- Siirt-Eruh karayolunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerinin uygulama noktasına gelmeyip geri döndüÄŸü için takibe alınan aracın arka koltuÄŸundaki teröristin açtığı ateÅŸle yaralanan polis memuru Bünyamin TorÄŸut, ÅŸehit oldu.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döÅŸenen patlayıcı, askeri aracın baraj inÅŸaatından dönüÅŸü sırasında patlatıldı. Patlama nedeniyle zırhlı aracın sol ön lastiÄŸi ile aynasında hasar oluÅŸtu.

8 Temmuz

- Siirt-Kurtalan karayolu yakınlarındaki Küçük Sanayi Sitesi yolunda faaliyet gösteren hazır beton ÅŸantiyesine giren yüzü maskeli kiÅŸiler, 4 beton mikseri ve bir kamyonu üzerlerine benzin dökerek ateÅŸe verdi.

- Bölücü terör örgütü mensuplarınca Diyarbakır Silvan'da, Ä°l Jandarma Komutanlığına ait üç zırhlı araç intikal halindeyken, el yapımı patlayıcı infilak ettirildi, bir zırhlı araçta hasar oluÅŸtu.

11 Temmuz

- PKK mensubu teröristler, DoÄŸubayazıt-IÄŸdır ve DoÄŸubayazıt-Ä°ran karayolunda 3 tırı durdurdu. Sürücüleri araçlardan indiren teröristler, daha sonra benzin dökerek 3 tırı ateÅŸe verdi.

- Terör örgütü PKK üyeleri, Ardahan'ın Göle ilçesinde su kesintisi nedeniyle Ä°nceçayır mevkisine giden belediye personelini bir süre alıkoydu. Belediyeye ait kamyonete de el koyan teröristlere yönelik operasyon baÅŸlatıldı.

- Siirt'in Pervari ilçesindeki yol yapım ÅŸantiyesinde kullanılan 4 iÅŸ makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandı.

12 Temmuz

- Ardahan'ın Göle ilçesindeki su kesintisini gidermek isteyen belediye personelini alıkoyan teröristlerin, olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçlerine açtığı ateÅŸ sonucu Kamber Morkoç hayatını kaybetti, bir kiÅŸi yaralandı.

13 Temmuz

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü yandaÅŸlarınca düzenlenen izinsiz gösteride açılan ateÅŸ sonucu bir polis yaralandı.

14 Temmuz

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinde yol kesen bir grup terörist, beton mikserini ateÅŸe verdi.

15 Temmuz

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları, Silvan Barajı ÅŸantiye sahasında çalışan iÅŸçilerin güvenli ÅŸekilde seyahati için görevlendirilen güvenlik güçlerinin bulunduÄŸu araçların geçiÅŸi sırasında el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi. Can kaybının yaÅŸanmadığı saldırıda bir araçta hasar oluÅŸtu.

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesine baÄŸlı Topçatan köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla taciz ateÅŸi açıldı. Can kaybı yaÅŸanmayan saldırıda, olay yerinden geçen üç tırda, mermilerin isabet etmesi sonucu hasar oluÅŸtu.

16 Temmuz

- IÄŸdır-Aralık karayolunun Karakoyunlu çıkışında bir grup terörist, özel ÅŸirkete ait tırı yaktı, bir vatandaÅŸa ait aracı gasbetti.

17 Temmuz

- Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup tarafından Van'ın Çaldıran ilçesi ile AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesi arasındaki karayolunun 25'inci kilometresinde bir vatandaÅŸa ait çekici yakıldı.

- IÄŸdır-DoÄŸubayazıt karayolunda 30 aracı durdurup kontak anahtarlarını alan, yolu trafiÄŸe kapatan ve bir tırı yakan teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı, anında karşılık verilen teröristler bölgeden kaçtı.

19 Temmuz

- Terör örgütü PKK üyeleri, Erzurum'un Tekman ilçesine baÄŸlı Koçyayla Mahallesi'ndeki elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan elektrik teknisyenlerini tehdit ederek, araçlarını gasbetti.

- Aralarında silahlı 8 teröristin de bulunduÄŸu yüzleri maskeli 30-40 kiÅŸilik grup, AÄŸrı'nın Patnos ilçesine baÄŸlı DeÄŸirmendüzü köyünde, Patnos-ErciÅŸ karayolunu keserek bir kamyonu durdurdu. Åžoförü darbettikten sonra, lastiklerine ateÅŸ ettikleri aracı yakan teröristler kaçtı.

- DoÄŸubayazıt-Çaldıran karayolu, teröristlerce 4 tırın durdurulmasının ardından ulaşıma kapatıldı. Jandarma unsurlarının olay yerine gelmesi üzerine teröristler kaçtı ve yol yeniden açıldı.

- Van'ın ErciÅŸ ilçesine baÄŸlı YeÅŸilova Mahallesi'nde bölücü terör örgütü yandaşı yüzleri maskeli 30-40 kiÅŸilik grup tarafından bir çekici durduruldu. Grup, propaganda yaptıktan sonra çekiciyi yaktı.

- Hatay'ın Payas ilçesi kırsalında teröristler, tehdit ettikleri 4 vatandaÅŸa erzak aldırdı.

- Ä°ki terörist tarafından 16 Temmuz'da Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde kaçırılan geçici köy korucusu serbest bırakıldı.

20 Temmuz

- Adıyaman'da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal (23) ÅŸehit oldu, 3 asker yaralandı.

- Bölücü terör örgütü mensupları, Adıyaman merkezde operasyon icra eden Ä°l Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı. Saldırıda herhangi bir zayiat gerçekleÅŸmedi.

21 Temmuz

- IÄŸdır'da, bölücü terör örgütü mensubu grup, Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi mevkisinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlarla ateÅŸ ederek, AÄŸrı-DoÄŸubayazıt karayolunu trafiÄŸe kapattı. Teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. AteÅŸle karşılık verilmesi üzerine terörist ateÅŸleri kesildi. Saldırıda, bir araçta hasar oluÅŸtu.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki kışlaya yüzleri maskeli grup tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açan gruba, anında ateÅŸle karşılık verildi. Saldırılarda, iki nizamiyede de hasar oluÅŸtu.

- Yüzleri maskeli 8-10 kiÅŸilik grup tarafından Şırnak'ta, özel aracı durdurulan uzman çavuÅŸ darbedildi, askeri personelin aracı yakıldı.

- Bölücü terör örgütü mensubu grup, Erzurum Karayazı ilçesinde bir firmaya ait iÅŸ makinesi ve kamyonu benzin dökerek yaktı.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, molotofkokteyli atılmak suretiyle bir çekici ve dorsesinde yüklü bulunan üç traktör yakıldı, bir uzman çavuÅŸa ait otomobil kullanılamaz hale getirildi.

22 Temmuz

- Åžanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görevli polis memurları Feyyaz YumuÅŸak ve Okan Acar, evlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca ÅŸehit edildi.

- Tunceli'nin Hozat ilçesine baÄŸlı YenibaÅŸ Jandarma Karakol Komutanlığına bir grup terör örgütü mensubunca taciz ateÅŸi açıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat oluÅŸmadı.

- Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen teröristler, aralarında meyve ve sebze yüklü tırların da bulunduÄŸu 11 aracı ateÅŸe verdi.

- Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesinde, 3 terörist, Silopi Termik Santrali tarafından iÅŸletilen kömür ocağında 2 iÅŸçiyi alıkoyarak bir iÅŸ makinesini uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcıyla tahrip etti. Alıkonulan iÅŸçiler, bir süre sonra serbest bırakıldı.

- Bitlis'in Hizan ilçesinde Suruç'taki terör saldırısını bahane eden yüzü maskeli göstericiler, PTT binasının camlarını kırıp bir aracı ateÅŸe verdi.

- Diyarbakır-Hani karayolu Soylu köyü yol ayrımında silahlı teröristlerce kesildi ve yaklaşık 60 araç durduruldu. Bu araçların kontak anahtarları alındı ve iki otomobil yakıldı.

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinde, elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan 2 elektrik dağıtım ÅŸirketi görevlisi tehdit edildi. Åžirkete ait araç ve personelin üzerindeki iki cep telefonu gasbedildi.

- Teröristler tarafından, Siirt'in Åžirvan ilçesine baÄŸlı DiÅŸlinar köyü bölgesinde hidroelektrik santrali (HES) inÅŸaatında bir kamyon, iki mikser ve bir iÅŸ makinesi yakıldı.

23 Temmuz

- Diyarbakır'ın YeniÅŸehir ilçesinde teröristlerce iki trafik polisine yönelik saldırıda polis memuru Tansu Aydın ÅŸehit oldu, bir polis yaralandı.

- Çaldıran-DoÄŸubayazıt karayolunun 15'inci kilometresinde silahlı 3 terörist, durdurdukları 3 tırı ateÅŸe verdi.

- Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını bahane ederek Mersin'in Tarsus ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun açtığı ateÅŸ sonucu, aralarında 5 polisin ve eski Hür Dava Partisi (Hüda Par) Tarsus Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduÄŸu 11 kiÅŸi yaralandı.

24 Temmuz

- Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, Mardin'den ailesiyle MuÅŸ'a giden polisi memuru Vedat Kaya'yı kaçırdı.

- Tekman ilçesinde Erzurum BüyükÅŸehir Belediyesi ile elektrik dağıtım ÅŸirketine ait iki pikaba, bölgede yol kesen teröristlerce el konuldu.

- Ä°kitelli'deki Star gazetesinin bahçesinde sol terör örgütü adına hazırlanmış pankarta sarılı halde bulunan parça tesirli ve zaman ayarlı bomba, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

- Hakkari'nin Åžemdinli ilçesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°lçe MüdürlüÄŸü önünde uygulama yapan polis ekibine yönelik teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.

25 Temmuz

- Bölücü terör örgütü mensupları, Şırnak'ın Silopi ilçesi Silopi Elektrik Üretim AÅž'ye ait 7 aracı yaktı.

- Diyarbakır-Bingöl karayolu Kocaköy Tepecik Mahallesi'nde yol kesen teröristler, durdurdukları 2 araçtan birini yaktı, diÄŸerini de gasbetti.

- Erzurum'un Tekman ilçesinde, doÄŸum yapacak hastayı Tekman Devlet Hastanesine götürmek için yola çıkan 112'ye ait ambulansı durduran teröristler, hasta ve yakınlarını indirdikten sonra, iki saÄŸlık personelini ambulansla kaçırdı. Ambulans ve kaçırılan saÄŸlık personeli, 04.00'te Varto-Hınıs karayolunda serbest bırakıldı.

- Diyarbakır'ın Hani Ä°lçesi Serenköy Mahallesi'nde Lice-Hani karayolunu kesen bir grup terörist, 2 aracı yaktı.

- Şırnak'ın Silopi ilçesindeki termik santralin kömür üretim sahasında çalışan 15 iÅŸçi, terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldı. 5 iÅŸ makinesini ateÅŸe veren teröristler, alıkoydukları iÅŸçileri bir süre sonra serbest bıraktı.

26 Temmuz

- Ä°stanbul Gazi Mahallesi'nde gözaltı iÅŸlemi için girdiÄŸi binadan ateÅŸ açılması sonucu yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri ÅŸehit oldu.

- Teröristler, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 2 yüksek gerilim hattı direÄŸine el yapımı patlayıcılarla hasar verdi.

- Yüzleri maskeli ve silahlı bir grup terörist, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yaprakköy Mahallesi'nde, Lice-Kulp karayolunu keserek durdurdukları 2 aracı yaktı.

- Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçiÅŸi esnasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu Jandarma BaÅŸçavuÅŸ Ä°smail Yavuz ve Uzman ÇavuÅŸ Mehmet Koçak ÅŸehit oldu, 4 asker yaralandı.

- Ä°zmir'in Narlıdere ilçesi Ä°nönü Mahallesi'nde seyir halindeki 2 belediye otobüsüne yönelik saldırıda, otobüslerden biri molotofkokteyliyle yakıldı, diÄŸerinin camları kırıldı.

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup terörist, baraj inÅŸaatında kullanılan 4 aracı ateÅŸe verdi.

27 Temmuz

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinden geçen doÄŸalgaz boru hattına teröristlerce saldırıda bulunuldu.

- MuÅŸ'ta Malazgirt Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, teröristlerce eÅŸi ve çocuÄŸunun da bulunduÄŸu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda ÅŸehit oldu, eÅŸi yaralandı.

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, durdurdukları tırı ateÅŸe verdi. Teröristler, bölgeye giden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

- Van'ın Çaldıran ilçesinde "Kobra" tipi zırhlı araca düzenlenen saldırıda, bir asker yaralandı.

- Mardin Nusaybin Devlet Hastanesinin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulans, açılan ateÅŸ sonucu kullanılamaz hale geldi.

- Siirt'teki Çetin HES Barajı inÅŸaatında kullanılan 5 iÅŸ makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca yakıldı.

- Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Guçik Mahallesi'nden geçen Lice-Kulp karayolunda 2 araç ateÅŸe verildi.

- Erzurum'da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iÅŸ makinesi ile gasbettikleri aracı yaktı.

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde Bölge Trafik Ä°stasyonu'na silah ve patlayıcıyla saldırı düzenlendi, 3 polis yaralandı.

- Tatvan'da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaÅŸları, polis aracına ateÅŸ etti, bir sivil aracı da yaktı.

- Mersin'de izinsiz gösteri düzenleyen grupların fırlattığı aydınlatma fiÅŸeÄŸinin isabet ettiÄŸi Bülent Ecevit Güngör, hayatını kaybetti.

28 Temmuz

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki adliye ve polis lojmanlarına teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybının yaÅŸanmadığı saldırı sonucu binalarda hasar oluÅŸtu.

- Tunceli-Hozat karayolunda araçları durduran teröristler, bir arazöz ve 2 aracı yaktı.

- Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, ailesiyle Erzurum'dan Åžanlıurfa'ya giden polis memuru Sedat Yabalak'ı kaçırdı.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde göstericilerin barikatla kapattığı yolu trafiÄŸe açmak için giden polis ekibine el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda bir polis ve 2 çocuk yaralandı.

- Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman ÇavuÅŸ Ziya Sarpkaya ÅŸehit oldu.

- Terör örgütü PKK mensuplarının Kulp-MuÅŸ karayolundaki Åženyayla Köprüsü'ne yerleÅŸtirdiÄŸi patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı yaÅŸanmazken, karayolu ulaşıma kapandı.

29 Temmuz

- Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarını ulaşıma kapatan bir grup terörist, 2 iÅŸ makinesini ateÅŸe verdi. Eylem sırasında, aracıyla olay yerinden uzaklaÅŸmaya çalışan bir kiÅŸi, teröristlerin açtığı ateÅŸ sonucu yaralandı.

- DoÄŸubayazıt-Gürbulak karayolu Karaburun köyü mevkisinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateÅŸ edilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesindeki terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı.

- Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, askeri konvoyun geçiÅŸi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirildiÄŸi saldırıda, can ve mal kaybı yaÅŸanmadı.

- Van'ın Çatak ilçesindeki jandarma karakollarına malzeme taşıyan minibüs, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca ateÅŸe verildi.

- Diyarbakır'ın YeniÅŸehir ilçesinde terör örgütü PKK yandaÅŸları durdurdukları otomobildeki kiÅŸileri indirdikten sonra aracı ateÅŸe verdi.

- Batman-Sason karayolunda yol kenarındaki çilek kasalarının üzerine bırakılan el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı.

- Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde emniyet amirliÄŸi binasına roketatarlı saldırı gerçekleÅŸtirildi.

- Şırnak'ın Ä°dil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı.

- Cizre ilçesinde Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na saldırı düzenlendi.

- Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol güvenliÄŸini saÄŸlayan iki zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında, yol kenarına döÅŸenen mayını patlatan teröristler, daha sonra taciz ateÅŸi açtı. Olayda can kaybı yaÅŸanmadı.

30 Temmuz

- Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda Piyade TeÄŸmen Ä°brahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kandemir ÅŸehit oldu.

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının DaÄŸkonak Jandarma Karakolu üst bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu 2 asker yaralandı.

- Şırnak'ın Uludere ilçesinin Kalemli BoÄŸazı mevkisinde teröristlerce menfeze yerleÅŸtirilen mayın, güvenlik güçlerinin geçiÅŸi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaÅŸanmadı.

- Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, 5 aracı ateÅŸe verdi.

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yük treninin geçiÅŸi sırasında patlatılan bomba, raylarda hasara yol açtı.

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine düzenlenen terör saldırısının ardından rayların onarımını yapan görevlilere açılan ateÅŸle bir demiryolu iÅŸçisi hayatını kaybetti, bir köy korucusu yaralandı.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Åžehit Murat Akançay Polis Merkezine yönelik silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü.

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Mehmet Uyar ÅŸehit oldu, Osman Çaran isimli vatandaÅŸ hayatını kaybetti, bir kiÅŸi yaralandı.

- Ankara-Tahran seferini yapan, içinde 172 yabancı uyruklu yolcunun bulunduÄŸu trene bırakılan mayın, Bitlis'te güvenlik güçlerince imha edildi.

31 Temmuz

- Terör örgütü mensuplarınca Adana'nın Pozantı ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda polis memurları Ä°sa Ä°pek ve Serdar Kazar ÅŸehit oldu. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

- Osmaniye'de, Karaçay Mesire Alanı'nda belediyeye ait su deposundaki görevlilere, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memuru ve bir belediye personeli yaralandı.

- Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van'ın Saray ilçesi Keçikayası Mahallesi'nden geçiÅŸi esnasında, teröristlerce demiryoluna döÅŸenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldi.

- AÄŸrı'da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi.

- Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristler, Vangölü Elektrik Dağıtım AÅž ile DSÄ°'ye ait 3 aracı ve 3 konteyneri ateÅŸe verdi.

- Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸi ve Ä°lçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen eÅŸ zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir vatandaÅŸ yaralandı.

- Van Jandarma AsayiÅŸ Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlasına düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı.

- Tunceli'de yol kesen teröristler, durdurdukları iki kamyonu ve bir tırı yaktı.

- Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateÅŸe verdi.

1 AÄŸustos

- Kars'ın Kağızman ilçesinde, IÄŸdır-Erzurum karayolunda gasbettikleri kepçeyle Karakurt-Denizgölü mevkisinde hendek kazarak yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateÅŸe verdi, araçlarından indirdikleri sürücüler ile yolcuların cep telefonlarını gasbetti. Olay üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerinin yaptığı tarama sırasında önceden tuzaklanmış mayın patlatılması sonucu Uzman ÇavuÅŸ Ali Gökçe (35) ÅŸehit düÅŸtü.

- Bitlis'in Ahlat ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Ahlat Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı. Polislerin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı.

- Terör örgütü üyeleri, MuÅŸ'un Varto ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarla saldırdı. Saldırıda herhangi bir zayiat yaÅŸanmadı.

- Tunceli'nin Ovacık ilçesine 1 kilometre uzaklıktaki Hozat Köprüsü'nde Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸine ait zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında, teröristlerce önceden yerleÅŸtirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu düzenlenen saldırıda zırhlı araçta hafif hasar oluÅŸtu.

- Bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı bir grup, Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresi ZaÄŸge mevkisinde 4 tır ve bir iÅŸ makinesini benzin dökerek yaktı.

- Bölücü terör örgütü mensubu 8-10 kiÅŸilik bir terörist grup tarafından, Tunceli Samanlı köyünde, 50-60 araç durdurulmak suretiyle Tunceli-Pülümür karayolu kesildi. Ä°ki tır, bir kamyon yakıldı ve el yapımı patlayıcıyla yola maddi hasar verildi.

- Bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın Uludere ilçesi DaÄŸdibi Jandarma Karakol Komutanlığına, roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıya, jandarma unsurlarınca anında karşılık verildi, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

- Mardin'in Artuklu ilçesi AkbaÄŸ Mahallesi'nde, elektrik dağıtım trafosuna, önce roketatar ile iki kez sonra uzun namlulu silahlarla 50-60 defa ateÅŸ edilmek suretiyle saldırıda bulunuldu.

- Teröristlerce MuÅŸ merkez ilçe Dilimli köyünde, Mercimekkale Jandarma Karakol Komutanlığına ait yol emniyet ve kontrol devriyesindeki bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ateÅŸe, anında karşılık verilmesi neticesinde, terörist ateÅŸi kesildi. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

- Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Barajı'na giden servis yolunda bulunan 145 kilogramlık patlayıcı, imha edildi. Patlayıcının imhasıyla olası bir facia önlenirken, yolda hasar oluÅŸtu.

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yük trenine silahlı saldırı düzenlendi. Terör saldırısının ardından bölgede baÅŸlatılan operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

- Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Mardin-Diyarbakır karayolunun 13. kilometresindeki Dicle EDAÅž'a ait trafoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı. Saldırıda trafonun bir bölümü zarar gördü.

- Van'ın Bahçesaray ilçesindeki Karabet Geçidi'nde teröristlerce yola döÅŸenen mayın, 2 zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında patladı. Patlamanın ardından polislere uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açan teröristler, saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine kaçtı. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

2 AÄŸustos

- Mardin'in Midyat ilçesinde, Åženköy ve Gelinkaya mahallesinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın güvenliÄŸini saÄŸlayan askerlerin bulunduÄŸu aracın geçiÅŸi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döÅŸenen mayın patlatılması sonucu Jandarma Er Barış Akkabak ÅŸehit oldu, 4 asker yaralandı.

- AÄŸrı'nın DoÄŸubayazıt ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısı sonucu jandarma erler Medet Mat ve Mansur Cengiz ÅŸehit oldu, 31 asker yaralandı.

- Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Asker Hastanesine teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiÄŸi teröristler olay yerinden kaçtı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaÅŸanmadığı saldırıda, hastanenin bahçesindeki nöbet kulübesinde hasar oluÅŸtu.

- Bölücü terör örgütü mensupları, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Akdere Mahallesi'nde bir firmaya ait petrol kuyusu istasyonunda çalışan iÅŸçileri ellerini ve gözlerini baÄŸlayarak etkisiz hale getirdi ve kaldıkları kulübeyi ateÅŸe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

- Şırnak Akçay'daki Seslice Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırıda bulunuldu. Açılan ateÅŸe anında karşılık verildi. Saldırıda zayiat veya hasar meydana gelmedi.

- Van Ä°l Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda da roketatar mermisi, tel örgülerin dışında patladı, herhangi bir zayiat oluÅŸmadı.

3 AÄŸustos

- Bitlis-Diyarbakır karayolunun 31. kilometresinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleÅŸtirilen mayın, Bitlis Ä°l Jandarma Komutanlığına ait iki zırhlı aracın geçiÅŸi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı süren Silvan Barajı'na malzeme taşınan yola teröristlerce döÅŸenen mayın, askeri aracın geçiÅŸi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 2 asker hafif yaralandı.

- Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının Bingöl-Kiğı karayolu Karakoçan yol ayrımı mevkisinde döÅŸedikleri uzaktan kumandalı mayın, yol güvenliÄŸini saÄŸlayan askeri zırhlı aracın geçiÅŸi sırasında infilak ettirildi. Askeri personelin yara almadığı saldırıda, patlamanın ÅŸiddetiyle araçta hasar oluÅŸtu ve yolda geniÅŸ bir çukur oluÅŸtu.

- AÄŸrı'nın EleÅŸkirt ilçesinden geçen Türkiye-Ä°ran doÄŸalgaz boru hattına terör örgütü PKK mensuplarınca yerleÅŸtirilen patlayıcı, güvenlik güçlerince tespit edilerek, hatta zarar vermeden etkisiz hale getirildi.

- Hakkari'de Çukurca Ä°lçe Jandarma Komutanlığına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon baÅŸlatıldı.

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Midyat karayolu Beyazsu Mahallesi mevkisinde yol kesen bölücü terör örgütü mensupları, 1 tanker ve kamyonu ateÅŸe verdi. Saldırının ardından Bagok Dağı'ndaki ormanlık alana doÄŸru kaçan teröristler, bölgedeki GSM vericilerini de tahrip etti.

- Bölücü terör örgütü mensupları, Diyarbakır'da, Kulp Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü binası ile Silvan Barajı ve Babakaya Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiÄŸi saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı. Kaçan teröristlerin yakalanması için her iki bölgede operasyon baÅŸlatıldı.

- Ä°zinsiz gösterilerle de zarar vermeye çalışıldı

Bu arada, bölücü terör örgütü yandaÅŸlarınca düzenlenen bazı izinsiz gösterilerle de zarara verilmeye çalışıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Yavuz Selim Sokağı ve hastane köprüsünde 1 AÄŸustos'ta bir araya gelen terör örgütü PKK yandaÅŸları, barikat kurarak yolu trafiÄŸe kapattı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine molotofkokteylleri ve taÅŸlarla saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de bir grup, Ä°pekyolu'nu trafiÄŸe kapattı. Yolda oturma eylemi yapan grup, olay yerine gelen güvenlik güçlerine molotofkokteylleri ve taÅŸlarla saldırdı. Polisin, grubu tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederek dağıtmasının ardından Ä°pekyolu yeniden trafiÄŸe açıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ise terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek Bahçelievler Mahallesi Dr. Ä°smail BeÅŸikçi Caddesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, yoldan geçen bir tırı durdurarak ateÅŸe verdi.

4 AÄŸustos

Diyarbakır'da, bölücü terör örgütü PKK mensupları, Kulp Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü binası ile Silvan Barajı'na saldırı düzenledi. Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü binasına iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla taciz ateÅŸi açıldı. Silvan Barajı ve Babakaya Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateÅŸine, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Saldırılarda, can kaybı yaÅŸanmadı.

- Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker ÅŸehit oldu, 1 asker ve 1 köy korucusu yaralandı.

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce yol kenarına konulan patlayıcı, polis aracının geçiÅŸi sırasında infilak etti, 1 polis yaralandı.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaÅŸlarınca bazı mahallelerde açılan hendekleri kapatmaya çalışan polis ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan olaylarda bir vatandaÅŸ yaralandı.

- Yüksekova Emniyet MüdürlüÄŸüne motosikletli terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda binada hasar meydana gelirken, can kaybı ve yaralanma olmadı.

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki DaÄŸlıca Tabur Komutanlığına düzenlenen saldırıda, 6 yaşındaki bir kız çocuÄŸu yaralandı.

- Van'ın GevaÅŸ ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlamada, can kaybı ve yaralanma olmadı.

- Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait nöbet kulübesine teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 asker yaralandı.

- Hatay'ın Ä°skenderun ilçesindeki askeri birliÄŸe, terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateÅŸinde bulunuldu.

- MuÅŸ'un Varto ilçesinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda, görev çıkışı evlerine giden 3 asker yaralandı.

- Erzurum'un Åženkaya-Oltu ilçeleri ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasındaki ulaşımın saÄŸlandığı karayolunu kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, propaganda yaptıktan sonra 3 tırı yaktı.

5 AÄŸustos

- Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü tarafından polis merkezine el yapımı patlayıcı atılması sonucu bir polis yaralandı.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde caddeye çaydanlık içerisine yerleÅŸtirilmiÅŸ halde bırakılan el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca özel bir firmaya ait petrol kuyusu istasyonuna saldırı düzenlendi. Ä°ÅŸçileri sahadan uzaklaÅŸtıran teröristler, petrol arama çalışmaları yürütülen kuyu ile ÅŸantiyedeki jeneratör dairesi ve iÅŸçilerin kaldığı konteyneri ateÅŸe verdi.

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca yola döÅŸenen patlayıcı, askeri konvoyun geçiÅŸi sırasında infilak etti. Patlamada, bir araçta hasar oluÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.