Sosyal Medya

Güncel

Beş şehirde PKK operasyonu: 100'e yakın gözaltı

Şırnak, Şanlıurfa, Hakkari, Kars ve Adana'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda 100'e yakın kişi gözaltına alındı



Åžanlıurfa Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri ilçe merkezinde 14 adrese eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, YDG/G üyesi oldukları öne sürülen 13 kiÅŸi yakalandı.

Åžüphelilerin ikametgahlarında bir ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca, örgütsel doküman ile bir miktar havai fiÅŸek ele geçirildi.

ADANA

Adana'da polisin ÅŸafak vakti düzenlediÄŸi operasyonda PKK ve IÅžID üyesi olduÄŸu bildirilen 9 ÅŸüpheli gözaltına alındı. Dün yapılan operasyonda gözaltına alınanlarla birlikte sayı 17'ye yükseldi.

Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, kent merkezine baÄŸlı ilçelerde daha önce belirlenen ve arama izni çıkarılan evlere operasyon düzenlemek için saat 03.30 sıralarında emniyet binasında bir araya geldi. Aralarında Özel Harekat Åžube MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı timlerin de bulunduÄŸu ekipler, zırhlı araçların da desteÄŸiyle eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi.

ÅžIRNAK

Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonda 11 kiÅŸi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Uludere ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla iliÅŸki içerisinde olduÄŸu ve söz konusu örgüt mensuplarına kuryelik faaliyetinde bulunduÄŸu tespit edilen 7 kiÅŸi yakalandı.

Åžüphelilerin ikametlerinde, yüklü miktarda para, örgütsel doküman ve telsiz ele geçirildi.

SÄ°LOPÄ°

Silopi'de 172. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait nöbetçi kulübesine teröristlerce yapılan bombalı saldırıyla ilgili yürütülen çalışmalarda, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulundukları belirlenen 4 kiÅŸi gözaltına alındı.

Saldırıda bir asker şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.

Ä°ki ayrı olayla ilgili soruÅŸturmanın sürdüÄŸü belirtildi.

KARS

Kars'ta terör örgütü PKK/KCK'nın il merkezi ve ilçelerindeki faaliyetlerinin deÅŸifre edilmesi amacıyla yapılan operasyonda 14 kiÅŸi gözaltına alındı.

Talimat üzerine, bugün saat 06.00'da il merkezi, Kağızman ve Digor ilçelerinde terörle mücadele, özel harekat, güvenlik ve diÄŸer ekipler, 18 adrese eÅŸ zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 14 ÅŸüpheli gözaltına alındı.

Åžüphelilerin ikametlerinde 2 ses bombası, 2 samuray kılıcı, 4 dizüstü bilgisayar, 11 cep telefonu, 3 flaÅŸ bellek, çelik kasa, tablet bilgisayar, çok sayıda örgütsel doküman ve ajanda ele geçirilirken 5 ÅŸüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

HAKKARÄ°

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eylem hazırlığında olduÄŸu tespit edilen 39 kiÅŸi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü'ne düzenlenen roketatarlı ve uzun namlulu silahlı saldırının ardında güvenlik güçleri belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon yaptı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda roketatar ve patlayıcı mühimmat ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 39 kiÅŸinin emniyetteki iÅŸlemleri sürüyor.

Zanlıların, ilçede eylem hazırlığı yaptığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.