Sosyal Medya

Coğrafyamız

İkinci Süveyş Kanalı yarın açılıyor

Süveyş Kanalı’nda oluşan yükü hafifletmek amacıyla yapımına başlanan ikinci Süveyş Kanalı’nda inşaat işlemleri tamamlandı. Kanalda ulaşım yarın başlayacak



Açılışı yarın yapılacak yeni SüveyÅŸ Kanalı için hummalı tören hazırlıkları sürüyor. Bölgede ulaşım konusunda büyük bir avantaj saÄŸlayacak.yeni kanalın açılışına, onur konuÄŸu olarak Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande'ın yanı sıra, Arap ve Batı dünyasından üst düzey yetkililer de katılacak. Tören öncesi Uluslararası Kahire Havaalanı yolcu trafiÄŸinde artış gözlemleniyor. Havaalanı yetkilileri, bugün törene katılmak için farklı ülkelerden yaklaşık 800 kiÅŸinin geldiÄŸini ifade etti.

10 YILDA 47 MÄ°LYAR DOLAR GELÄ°R

SüveyÅŸ Kanalı iÅŸletme ÅŸirketinden yapılan yazılı bildiride, eski SüveyÅŸ kanalının son 10 yılda 47 milyar dolar gelir saÄŸladığı, bu süre içerisinde kanal üzerinden 183 bin geminin geçiÅŸ yaptığı duyuruldu. SüveyÅŸ Kanalı’nın mevcut yükü kaldıramaması ve yükün artması ile birlikte yapımına karar verilen ve 72 kilometre uzunluÄŸunda, 24 metre derinliÄŸinde olan yeni SüveyÅŸ Kanalı, aynı zamanda çift taraflı trafiÄŸin gerçekleÅŸmesini de saÄŸlıyor. Åžu anda günde 49 geminin geçiÅŸ yapabildiÄŸi kanaldan, yeni SüveyÅŸ Kanalı’nın hizmete girmesi ile birlikte günde 99 gemiye kadar geçiÅŸ yapılabilecek. 

Mısır hükümeti tarafından yürütülen projenin tüm adımlarında özel bir ÅŸekilde denetimler yapılırken, güvenlik konusuna da çok fazla önem verildi. Üç yıl içinde bitirilmesi planan kanal bir yıldan az sürede kazıldı ve hizmete hazır hale getirildi.

 


Yeni SüveyÅŸ kanalını yapan konsorsiyumun içindeki BAE Milli Sondaj ve Deniz Dibi Tarama A.Åž’nin yanı sıra Hollandalı Boskalis ve Van Oord ile Belçikalı Jan de Nul ÅŸirketinin dünyada derin tarama ve sondaj alanında kullanılan makinelerin yüzde 70’ine sahip olduÄŸunu belirterek, kanaldaki kazım alanının 4’e bölünmesinin ardından kanalı zamanında bitirilmesinin mümükün hale geldiÄŸini anlattı.

YENÄ° KANALIN SEMBOLÜ TANRIÇA Ä°SÄ°S, AÇAN Ä°SE CUNTACI SÄ°SÄ°!

Yarın açılışı yapılacak olan yeni kanalın baÅŸlangıcına ise tanrıça Ä°SÄ°S heykeli yerleÅŸtirildi. "Tanrıça" Ä°SÄ°S, Mısır'ın firavunlar tarihinde önemli bir yere sahip. Tedaviyi ve büyüyü simgeleyen Ä°SÄ°S'in aynı zamanda, rüzgarların, yaÄŸmurların, ırmakların ve gemilerin hükmedicisi olduÄŸuna inanılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.