Sosyal Medya

Güncel

Halktan operasyonlara destek, teröre tepki

Vatandaşlar, PKK’nın son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterirken, güvenlik güçlerinin operasyonlarına da destek verdi.



Son günlerde artan terör saldırılarına baÅŸta DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde olmak üzere yurt genelinde tepki gösteren vatandaÅŸlar, güvenlik güçlerinin operasyonlarına destek verirken, Çözüm Süreci’nin devam etmesi gerektiÄŸini vurguladı.

DÄ°YARBAKIR

Esnaf Ferhat Demir, terör örgütünün Kürt halkına da büyük zararlar verdiÄŸini ifade etti.

Örgütün silahını bırakması gerektiÄŸini anlatan Demir, ÅŸöyle devam etti: “Operasyonları destekliyoruz. Örgütün her tarafta halkı haraca baÄŸlaması, mahkemeler kurulması, tabii ki devletin burada kendini göstermesi gerekiyordu. Nitekim gösterdi daha da ileri gidilmesi lazım. Olumlu buluyorum, devamının getirilmesi lazım.”

Üniversite öÄŸrencisi Muhammed Selami de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürmesi gerektiÄŸini savundu.

Hulusi Filiz de terör operasyonlarının devam etmesi gerektiÄŸini söyledi.

TRABZON

Emekli polis memuru Hikmet ÇaÄŸlar, yıllarca doÄŸuda görev yaptığını ve bölgenin ÅŸartlarını çok iyi bildiÄŸini aktararak, “Yanımızda arkadaÅŸlarımız ÅŸehit ve gazi oldu, birliÄŸimiz tarandı. Operasyonları olumlu karşılıyorum ve geç kalındığını düÅŸünüyorum ama zararın neresinden dönülürse kârdır” dedi.

“Orada çocuklarımız, komÅŸularımız ve vatandaÅŸlarımızın ÅŸehit olmasından dolayı içimiz parçalanıyor. Televizyonlarda haberleri izleyemiyoruz” diyen ÇaÄŸlar, “Bu operasyonların sürekli devam etmesi gerekiyor. 35 yıl devlete hizmet ettim. Gerekirse çağırsınlar yine gönüllü olarak gidip çatışmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Operasyonların haklılığına deÄŸinen Elif Kazancı da güvenlik güçlerinin sonuna kadar desteklenmesi gerektiÄŸini belirterek, “Terör bitirilene ve onlar Türkiye’den gidene kadar operasyonlar devam etmeli” dedi.

Burakhan YetimoÄŸlu da terörle mücadelenin sürmesini isteyerek, “Hükümet sonuna kadar devam etmeli. Burada siyasi olarak Kandil’in temsilcisi HDP’dir. HDP’nin de bir an önce kapatılması, Selahattin DemirtaÅŸ’ın da büyük cezalara maruz kalması lazım” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ERZURUM

Åžentürk Çil, çözüm sürecinde hükümetin barışın devam ettirilmesi için her ÅŸeyi yaptığını söyledi.

“Devletin tavrı barış sürecinde çok iyiydi. Devlet gerekeni yaptı ama bunlar anlamadı” diyen Çil, hükümetin Çözüm Süreci’nde iyi niyetli hareket ettiÄŸini dile getirdi.

Sadullah Kellecigil ise devletin iyi niyetinin kötüye kullanıldığını kaydederek, “Devletimiz barış sürecinde çok taviz verdi. Demek bazıları iyi niyetten anlamıyor. Devletimizin onların anladığı dilden karşılık vermesini istiyoruz. Bence operasyonlar ÅŸiddetli bir ÅŸekilde devam etmeli” diye konuÅŸtu.

MERSÄ°N

Ä°ÅŸçi Ahmet Özel, terör örgütüne yönelik operasyonları desteklediklerini ve ağır bir darbe vurulup, sonu getirilinceye kadar devam etmesini istediklerini belirtti.

Tatil için Mersin’e gelen Asım Çolak da PKK’ya yönelik operasyonlarda Türkiye’nin büyük baÅŸarılar elde ettiÄŸini söyledi.

Esnaf Mehmet Yılmaz da son zamanlarda yaÅŸanan terör olayları dolayısıyla ülkenin büyük zarar gördüÄŸünü dile getirdi.

SÄ°Ä°RT

Eyüp Güzel, terör örgütünün Türkiye sınırları içerisinde bulunduÄŸu sürece operasyonların devam etmesinden yana olduklarını söyledi. Terör örgütü mensuplarının Türkiye sınırlarının dışına çıkmasını isteyen Güzel, ÅŸöyle dedi: “Sürecin daha saÄŸlıklı iÅŸlemesi, bölge halkının devletin güvenliÄŸini hissetmesi için terör unsurları sınırlarımızı terk edene kadar mücadelenin devam etmesini istiyoruz. Sadece terör örgütü PKK’nın sınırlarımızı terk etmesiyle artık deÄŸil HDP’nin de ‘bölgede Türkiye DAEÅž’i destekliyor’ gibi yürüttüÄŸü yalan ve yanlış algı operasyonlarına son verilmesi gerekiyor.”

MARDÄ°N

Mehmet Önel, terör örgütü PKK’nın gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemlerin en çok bölge insanına zarar verdiÄŸini ve bölgeyi maÄŸdur ettiÄŸini dile getirdi.

Önel, “Biz bölge halkı olarak huzur istiyoruz. Huzurumuzu burada bozan baÅŸta PKK olmak üzere terör örgütleridir. Terör eylemlerini nefretle kınıyor artık son bulmasını istiyoruz. Bu yönde atılan adımları destekliyoruz ve devam etmesini istiyoruz” dedi.

BATMAN

Emekli Hüseyin Ayan, Çözüm Süreci sayesinde yakalanan huzur ve barış ortamına 7 Haziran seçimlerinin ardından terör saldırıları nedeniyle gölge düÅŸtüÄŸünü söyledi.

“Bu nedenle terör saldırılarını kınıyoruz” diyen Ayan, “Devlet vatandaşın can ve mal güvenliÄŸini korumakla yükümlüdür. Özgürlükler peÅŸinde koÅŸanlar bilmelidirler ki hiç kimsenin özgürlüÄŸü baÅŸkasının özgürlüÄŸüne feda edilemez” dedi.

BÄ°NGÖL

Terör saldırılarının ardından operasyonların gerekliliÄŸine iÅŸaret eden Hamdullah BaÅŸ, son yıllarda yaÅŸanan huzur ortamına da dikkati çekti.

Hükümetin baÅŸlattığı Çözüm Süreci ile bölgede huzurun hakim olduÄŸunu ancak terör örgütünün saldırılarıyla bunu yok etmeye çalıştığını anlatan BaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

“Operasyonların yapılması gerekliydi. 12 senedir iktidarda olan hükümetin baÅŸlattığı Çözüm Süreci sayesinde cenazeler yoktu, insanlar rahattı, bölgeye yatırım geliyordu. Buna raÄŸmen DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki insanlar bu seçimde HDP’ye daha fazla oy verdi. ‘Meclis’e gitsinler bu olaylar tamamen bitsin daha da rahat edelim.’ Maalesef bu olmadı. Demek ki biz, bölgedeki insanlar yanlış düÅŸünmüÅŸüz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.