Sosyal Medya

Dünya

İngilizler çılgına döndü: O topraklar Türkiye'nin olacak

İngilizler çılgına döndü: O topraklar Türkiye'nin olacak



Ä°ncirlik mutabakatı sonrası ABD medyası ''OrtadoÄŸu'nun yeni haritasını ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan çizecek'' diye yazdı.

Ä°ngiliz basını bu iddiayı somutlaÅŸtırdı: Fırat'ın batısından Akdeniz'e kadar uzanan topraklar, Türkiye'nin yeni vilayeti olacak...

Türkiye ile ABD Ä°ncirlik konusunda mutabakata varırken, anlaÅŸmanın gizliliÄŸini koruması bölgede gerçekleÅŸmesi muhtemel birçok senaryoyu da beraberinde getirdi. ABD medyası, Ä°ncirlik mutabakatı ve CumhurbaÅŸkanı Tayyip Erdogan'ın ABD BaÅŸkanı Barack Obama'yı ziyaretiyle ilgili OrtadoÄŸu'nun yeniden ÅŸekilleneceÄŸini yazdı.

HALEP-AFŞİN -CERABLUS-İDLİB

ABD medyasının ortak görüÅŸü "PKK ve DAEÅž'e büyük operasyonlar yapılacak. Esed'in gitmesi için Washington artık daha aktif rol alacak. Bölgenin geleceÄŸi ve yeni haritalar ErdoÄŸan-Obama görüÅŸmesinde planlanacak" yorumunu yaptı.

Bu geliÅŸmenin ardından ABD, YPG içinde savaÅŸan ajanlarını bölgeden çekerken, YPG'nin de bölgedeki etkinliÄŸinin sona ereceÄŸinin sinyalleri verildi. 'Halep koridoru' olarak adlandırılan, Fırat'ın batısındaki güvenlikli bölge içindeki DAEÅž unsurlarının ise neredeyse tamamen temizlendiÄŸi bildirildi.

Tüm bu geliÅŸmeler Ä°ngiltere'yi çileden çıkarırken Ä°ngiliz medyası, anlaÅŸmanın sonunda Fırat'ın batısında kalan bölgenin tamamen Türkiye'ye verileceÄŸini iddia etti.

Ä°NGÄ°LÄ°ZLER ÇILGINA DÖNDÜ

Ä°ngiliz medyası konuyla ilgili olarak ÅŸu ifadelere yer verdi: "Geçen haftaki Ä°ncirlik anlaÅŸmasının ardından yeni adımlar atıldı. Türkiye'nin DAEÅž ve PKK'ya büyük operasyonları, bölgede yeni bir havaya yol açtı. Bu iÅŸler nihayete erdiÄŸinde Türkiye-Suriye sınırının Fırat Nehri'nin batısında kalan kesimi Türkiye'nin olacak."

Ä°ngiliz medyasının artık bir Türk vilayeti olacağını iddia ettiÄŸi alan ise Cerablus ve Afrin'in güneyinde Halep ile Ä°dlib'i kapsıyor, Hatay'ın güneyinden Lazkiye'ye kadar iniyor. Bu arada ABD medyası dün de, Ä°ncirlik mutabakatı ile ilgili olarak bahsi geçen güvenlikli bölge içinde hiçbir Kürt unsuru bulunmayacağını yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.