Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ahmedinejad geri dönüyor

Geçtiğimiz ay 'Yekta' adı altında siyasi cephe oluşturan İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın siyasete geri dönebileceği ortaya atıldı.



Ä°ran'da ÅŸubat ayında yapılacak genel seçimler öncesinde eski cumhurbaÅŸkanının halkın nabzını yokladığı ve ÅŸimdiden seçimlere yatırım yaptığı belirtiliyor. Åžubatta yapılacak parlamento seçimleri için siyasi kampanya baÅŸlattığı ifade edildi.

GeçtiÄŸimiz ay, Ahmedinejad döneminden isimler 'Yekta' adı altında siyasi cephe oluÅŸturmuÅŸtu ancak eski cumhurbaÅŸkanından aktif politikada yer alacağına dair bir açıklama gelmemiÅŸti.

Buna raÄŸmen, New York merkezli haber ajansı Associated Press (AP) Ahmedinejad'ın seçim kampanyasına çoktan baÅŸladığını iddia etti.

Ä°ranlı gazeteci Mehrdad Kadir de eski cumhurbaÅŸkanının iktidarı yeniden kazanmak için elinden geleni yapacağını fakat orta sınıfın desteÄŸini yitirdiÄŸini söylüyor. Kadir'e göre yalnızca az gelirli kesimler, ÅŸahsi olarak desteklemeseler dahi, Ahmedinejad'ın stilini ve söylemlerini cazip buluyor.

Mahmud Ahmedinejad, cumhurbaÅŸkanlığı yaptığı 8 yıl boyunca Batı'ya karşı sert tutumundan taviz vermemiÅŸti. Görevinin sonlarına doÄŸru çevresindeki destekçilerinin büyük bölümünün onu terk ettiÄŸi görüldü. KoltuÄŸu Hasan Ruhani'ye devrettiÄŸi AÄŸustos 2013'den bu yanaysa siyaset konusunda sessizliÄŸini korudu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.