Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'li çocuklara terapi

Saldırılardan etkilenen Gazzeli çocuklara "yaz terapisi" uygulamasından olumlu sonuçlar alınmaya başlandı



Gazze'de, Ä°srail saldırılarından olumsuz etkilenen çocuklar için yaz aylarında çeÅŸitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu çerçevede oyun parkı ve yüzme havuzlarına götürülen çocukların, maruz kaldıkları Ä°srail saldırılarının etkilerini unutmaları hedefleniyor.

Kamplarda çocuklarla özel olarak ilgilenen yetkililer, "ruh saÄŸlığı" ve "geleceÄŸe umutla bakabilmeleri" için gerektiÄŸinde psikolojik destek de vermeye çalışıyor.

SAVAÅžIN Ä°ZLERÄ°NÄ° SÄ°LMEYE ÇALIÅžIYORLAR

Ä°srail'in geçen yıl düzenlediÄŸi saldırılarda evlerinin yakınlarına düÅŸen bombaların etkisinde kalan 9 yaşındaki Habib bin Abdullah'ın ailesi de söz konusu travmayı atlatması için çocuklarını bu etkinliklere gönderiyor.

Habib'in annesi Hibe, savaşın çocuÄŸu üzerindeki olumsuz izlerinin hala silinmediÄŸini belirterek, "Rüyalarında bomba sesleri duyuyor. Savaşın korku ve endiÅŸe dolu günlerini unutsun diye kampa yazdırdım. Ruh halinde gözle görülür bir iyileÅŸme yaÅŸandı. Åžimdi güvenli oynadığını izliyorum" dedi.

Gazze sahili yakınlarındaki bir su havuzunda yüzen 11 yaşındaki Enver Hamid de tatilinin çok eÄŸlenceli geçtiÄŸini ifade etti.

Yaz kampına 3 kardeÅŸiyle katıldığını aktaran Hamid, "Geçen sene bombalanmaktan korkuyorduk. Åžimdi oynuyoruz, yüzüyoruz. Biz yaÅŸamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu çerçevede düzenlenen ney kursuna katılan 13 yaşındaki Darin Receb ise böyle etkinliklere katılmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, "Neredeyse kelebek gibi uçacağım" diye konuÅŸtu.

BÄ°R YILDA 578 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTÄ°

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl yaz tatillerini Ä°srail saldırılarının gölgesinde geçiren Gazzeli çocuklardan 578'i hayatını kaybetti, 3 bini yaralandı. Sosyal Ä°ÅŸler Bakanlığı ise saldırılar nedeniyle yaklaşık 2 bin çocuÄŸun yetim kaldığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.