Sosyal Medya

Coğrafyamız

Etiyopya'da 18 Müslüman aydına mahkumiyet

Etiyopya Federal Yüksek Mahkemesi alim, gazeteci ve aktivistlerden oluşan 18 Müslüman'ı 7 ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı



Etiyopya Federal Yüksek Mahkemesi, 3 yıl önce ülkede "terörist faaliyetler planlamak" suçlaması ile tutuklanan 18 Etiyopyalı Müslüman aydına mahkumiyet kararı verdi.

"Terörist eylemler yapmak için örgüt oluÅŸturmak" suçlaması ile 3 yıldan bu yana yargılanan 18 sanık, 7 ile 22 yıl arasında deÄŸiÅŸen hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkum olan 18 sanığın da Etiyopya Müslüman Komitesi üyesi olduÄŸu ve aralarında gazeteci, din adamı ve aktivistlerin bulunduÄŸu bildirildi.

Mahkeme din adamları Ebubekir Ahmed, Ahemedin Cebel, Yasin Nuri ve Kamil Åžemsu'yu "terörizm ve halkı kışkırtma" iddiası ile 22'ÅŸer yıl, aktivistler Bedri Hüseyin, Sabir Yirgu, Muhammed Abate, Abubekirr Alemu ve Münir Hüseyin'i 18'er yıl, Åžeyh Mekete Muhe, Ahmed Mustafa, Åžeyh Said Ali, Mubarek Adem ve Halid Ä°brahim'i 15'er yıl, Gazeteci Yusuf Getachew, Murad Åžekur, Nuri Türki ve Åžeyh Bahiri Ömer'i de 7'ÅŸer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Müslümanlar yaklaşık 84,3 milyon kiÅŸilik Etiyopya nüfusunun 28,6 milyonluk kesimi ile yüzde 34'ünü oluÅŸturuyor.

Etiyopya muhalefeti, yönetim tarafından uygulanan bir çok tutuklama ve verilen mahkumiyetin muhalefeti sindirmek için yapıldığını iddia ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.