Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan Dağlıca'ya havanlı saldırı: 1 çocuk yaralı

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ile Dağlıca Tabur Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca saldırılar düzenlendi. Dağlıca'daki saldırıda 6 yaşındaki kız çocuğu yaralandı.



Yüksekova Emniyet MüdürlüÄŸüne teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı. Motosikletli 2 terör örgütü mensubu tarafından Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı.

Saldırıya emniyet güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine ilçe merkezinde çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada can kaybının yaÅŸanmadığı, roket mermisinin isabet ettiÄŸi binada hasar oluÅŸtuÄŸu belirtildi.

Olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı.

Bu arada, ilçe merkezinde yaÅŸanan çatışma nedeniyle vatandaÅŸlar zor anlar yaÅŸarken, bazı esnaf da kepenk kapattı.

Dağlıca Tabur Komutanlığına saldırı

DaÄŸlıca Tabur Komutanlığına teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda, bacağına ÅŸarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki bir kız çocuÄŸu yaralandı.

Ä°lçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki 7'nci Hudut Alay Komutanlığına baÄŸlı DaÄŸlıca Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensupları tarafından ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırıdüzenlendi.

Tabur komutanlığında herhangi bir zayiatın oluÅŸmadığı saldırıda, havan topunun DaÄŸlıca köyündeki bir evin yakınına düÅŸmesi sonucu, evlerinin önünde oynayan ve bacağına ÅŸarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki NurÅŸin Buldan yaralandı.

Askerler tarafından ilk müdahalesi yapılan Buldan'ın, saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.